Politica 7 Iunie 2014 16:00
Deputatul independent Remus Cernea a anuntat, vineri, la Constanta, ca va infiinta un partid care se va numi Miscarea pentru Oameni, Natura si Animale (MONA).

"Astazi anuntam initierea eforturilor pentru a infiinta partidul Miscarea pentru Oameni, Natura si Animale, initialele inseamna MONA. Uitati de PMP, PNL, PSD, PCR, PDL, initiale care nu spun nimic, care reprezinta partide neancorate in valori. Construim un partid de la inceput, cu o fundatie solida in ceea ce priveste valorile. MONA poate trimite in foarte multe directii. MONA este un nume foarte cald de femeie, ne putem gandi si la Mona Lisa si la Leonardo si la creativitatea si geniul acestui mare om, ne putem gandi la caldura acestui nume care transmite o emotie de care e nevoie si in politica”, a declarat Cernea, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, transmite MEDIAFAX.

El considera ca in Romania este nevoie de un partid preocupat de teme de mediu, dar si de problemele animalelor. “In Romania animalele sunt pe scara larga victimele cruzimii. Tratamentul fata de animale in Romania este unul infiorator de multe ori, avem aceste tragedii cu cainii comunitari, avem cai batuti, animele chinuite la gradinile zoologice, delfini morti care se prind in plasele pescarilor la malul Marii Negre, asadar sunt numeroase teme care privesc animalele si credem ca este nevoie in Romania de un partid care pe langa temele ce privesc oamenii si situatia noastra de cetateni sa atinga si teme de mediu, dar sa existe o preocupare si fata de problema animalelor”, a explicat Remus Cernea.

Deputatul isi propune ca formatiunea aceasta sa ajunga in Parlament dupa alegerile din 2016, dar sa aiba rezultate bune si la alegerile locale. Remus Cernea doreste ca cel putin 10-15 persoane din MONA sa intre in Parlament, precizand ca acest partid este deschis pentru oameni care au fost la “verzi”, vin din zona protectiei animalelor, dar si din zona de business - verde.

Deputatul a mai anuntat ca va candida la alegerile prezidentiale din acest ca independent pentru ca nu este timp ca pana in toamna sa puna bazele acestui partid, precizand ca MONA trebuie sa fie gata pana in 2016. El a mentionat ca aceasta campanie pentru alegerile prezidentiale il va ajuta sa faca cunoscuta noua formatiune politica. “Nu imi fac iluzii ca voi castiga alegerile prezidentiale, dar sunt o sansa pentru construirea Miscarii”, a mai spus Cernea.

Citeste si:
Remus Cernea anunta ca pleaca in Finlanda
Remus Cernea anunta ca pleaca...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.