Politica 6 Iunie 2014 11:55
Traian Basescu a declarat, vineri, in cadrul evenimentului de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Curtii de Conturi, ca aceasta institutie este ”independenta de politica, independenta de Guvern si de presedinte”, singurul care poate aprecia activitatea sa fiind Parlamentul.

”Romania are o Curte de Conturi independenta de politica, independenta de Guvern, independenta de presedintele Romaniei, singurul care ii poate aprecia activitatea fiind Parlamentul Romaniei, careia anual Curtea de Conturi ii prezinta raportul de activitate”, a declarat seful statului.

El a marturisit ca in activitatea sa ca ministru, primar al Capitalei si ca presedinte, unul din elementele de mandrie a fost intotdeauna descarcarea de gestiune data de Curtea de Conturi.

”Ca primar am avut si probleme, trebuie sa recunoastem ca nu intotdeauna reusim sa fim perfecti in activitatea ca ordonator de credite”, a mai aratat Traian Basescu, precizand ca multumeste pentru recomandarile date de Curtea de Conturi, care l-au ajutat sa recupereze toate sumele.

”As spne ca avem o Curte de Conturi competenta, utila, care contribuie la indreptarea erorilor din administratie, pentru ca aceste erori sunt adesea inerente (...) Important este sa fie corectate cu seriozitate, iar atunci cand institutiile nu o fac, sa mearga in fata justitiei, pentru ca e vorba de bani publici”, a mai spus presedintele Basescu.

Seful statului a mentionat ca citeste in fiecare an raportul Curtii de Conturi, care este o oglinda a modului in care institutiile centrale si locale si agentiile guvernamentale utilizeaza banul public. Traian Basescu a tinut sa precizeze ca remarca progrese in calitatea rapoartelor Curtii de Conturi.

”Este o evolutie extrem de pozitiva in calitatea rapoartelor, in precizie si solutiile de indrumare pe care le da”, a spus seful statului, aratand ca este important ca institutiile publice sa tina cont de aceste recomandari.

Traian Basescu a mai spus ca, in semn de respect pentru activitatea Curtii de Conturi, a decorat toata conducerea acesteia si salariati ai institutiei, care trudesc cu responsabilitate la corecta utilizare a banului public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.