Politica 4 Iunie 2014 18:32
Grupul PPE ramane cel mai puternic grup din Parlamentul European cu 221 de europarlamentari care au fost confirmati, miercuri, in sedinta constitutiva a grupului, printre ei aflandu-se si cei sase reprezentanti ai PNL si doi ai PMP.

Grupul PPE ramane cel mai puternic grup din Parlamentul European cu 221 de europarlamentari care au fost confirmati astazi in sedinta constitutiva a grupului. Europarlmentarul german Manfred Weber (CSU) a fost ales presedinte al grupului PPE.

"Membrii Partidului National Liberal si cei ai Partidului Miscarea Populara au fost acceptati cu unanimitate de catre grupul PPE. Astfel, numarul membrilor Delegatiei Romaniei a crescut la cincisprezece europarlamentari", se arata intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

"Ma bucur pentru colegii mei din Romania. As vrea sa le spun ca le multumesc pentru frumosul cadou primit in aceasta dimineata (miercuri - n.r.). Fortele de centru-dreapta s-au unit in Romania. Cei sase noi deputati liberali care ne stau alaturi, impreuna cu cei doi de la Partidul Miscarea Populara fac parte dintr-o dreapta unita. Ei s-au alaturat unei echipe inchegate. Este intr-adevar un cadou frumos pentru un presedinte care isi incheie mandatul"
, a declarat presedintele PPE, Joseph Daul, care a detinut pana miercuri si presedintia grupului.

Adina Valean, co-presedintele delegatiei Romaniei in PPE, a declarat ca pasul facut de eurodeputatii liberali este "extrem de important" si ar fi trebuit sa fie facut mai de mult. Este "o oportunitate extraordinara pentru coagularea dreptei in Romania si pentru o delegatie puternica a Romaniei in grupul PPE", a mai spus Valean.

"Trebuie sa ne concentram acum pe promovarea si sustinerea intereselor cetatenilor romani si ale Romaniei, pe sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova precum si pe dezvoltarea integrarii in beneficiul tuturor cetatenilor europeni", a precizat Theodor Stolojan, celalalt co-presedinte al delegatiei romane.

Totodata, in cadrul reuniunii de miercuri de la Bruxelles, germanul Manfred Weber (CSU) a fost ales presedintele Grupului PPE din Parlamentul European.

Citeste si:
Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul...
Charles Michel nu va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.