Politica 3 Iunie 2014 14:43
Delegatia deputatilor PPE din Romania - formata din 6 membri PNL, 5 membri PDL, 2 membri UDMR si 2 membri PMP - a decis sa adopte o formula de co-presedintie, care va fi asigurata de Adina Valean (PNL) si Theodor Stolojan (PDL).

Anuntul a fost facut de europarlamentarul PMP Cristian Preda, pe blogul sau. Conform sursei citate, delegatia deputatilor PPE din Romania a decis sa sustina candidatura lui Marian-Jean Marinescu pentru pozitia de vicepresedinte al grupului PPE din Parlamentul European.

Alegerile vor avea loc miercuri, dupa ce va fi desemnat prin vot presedintele fractiunii populare din PE, transmite MEDIAFAX.

Delegatiei romanesti din PPE ii vor reveni - conform algoritmului d'Hondt, care sta la baza distribuirii tuturor responsabilitatilor din forul legislativ european - 7 sau 8 functii in cadrul comisiilor si al delegatiilor parlamentare, precizeaza Cristian Preda.

El mentioneaza ca ar dori sa lucreze in comisia de afaceri externe, in cadrul careia a fost vicecoordonator in 2009-2014, si ca i-ar placea, pe de alta parte, sa fie supleant in comisia de afaceri constitutionale, dupa ce in mandatul care se incheie peste cateva zile a fost supleant in comisia de dezvoltare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.