Politica 2 Iunie 2014 16:47
Crin Antonescu a declarat luni, inainte de sedinta BPN al PNL, ca premierul Victor Ponta este lovit de "dementa antidemocratica" si ca inclusiv retragerea candidaturii sale la prezidentiale continua sa produca spaime ce declanseaza o "teroare mediatica".

"Eu inteleg foarte bine ca oameni ca Ponta si Ghita nu pot concepe ca exista cariere politice libere, ca exista oameni politici care intra in politica, raman in politica, la o adica si ies din politica, in deplina libertate, in conformitate cu constiinta lor, fara sa fie influentati, constransi, manipulati de structuri, de persoane, de alte lucruri. Este absolut evident ca interventia de ieri a primului ministru este una propagandistica, nepotrivita pentru un prim-ministru care are alta treaba si bazata pe o serie de minciuni", a declarat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Fostul lider al PNL a precizat ca senatorul Sorin Rosca Stanescu sau jurnalistii si analistii Cozmin Gusa si Rares Bogdan "nu au fost niciodata si sub nicio forma" consilierii sai.

"Nu exista, din punctul meu de vedere, nicio speranta nici pentru Ponta, nici pentru asociatii sai politici si mediatici ca eu sa ma las intimidat de teroarea mediatica in primul rand pe care Ponta personal o coodoneaza si o va coordona in continuare. Constat dupa 48 de ore ca si in situatia in care eu am anuntat ca nu mai candidez, continui sa fiu centrul spaimelor si atacului lui Ponta si celor din jurul sau. Aceasta teroare mediatica, si nu exagerez cuvintele (...) nu ma intimideaza. Vreau sa spun foarte limpede pentru toata lumea ca decizia mea nu are nicio legatura cu Traian Basescu. De altfel, sunt surprins ca nimeni nu observa un eveniment politic important, si anume ca in urma alegerilor europarlamentare si in urma demararii unui parteneriat, sa-i spun deocamdata PNL-PDL, cariera politica a lui Traian Basescu s-a incheiat", a sustinut Antonescu.

El a afirmat ca nu s-a asteptat ca in cazul lui Basescu cariera politica a acestuia sa se incheie inainte de a-si incheia mandatul.

"Azi Traian Basescu nu mai este decat liderul unui partid de 6%, partid care nu e chemat si nu e primit deocamdata de nimeni la nicio negociere. Asocierea PNL-PDL s-a facut nu doar in afara oricarei inspiratii, cu atat mai putin a oricarui control din partea lui Traian Basescu, dar cu excluderea explicita a acestuia si a oamenilor sai apropiati din punct de vedere politic", a sustinut Antonescu.

Antonescu a afirmat ca Victor Ponta "este lovit de dementa antidemocratica", iar el personal nu a avut niciodata vreo relatie "cu structuri, servicii".

"Cred ca ar fi cazul ca reprezentantii oficiali ai serviciilor speciale din Romania sa se pronunte asupra acestor lucruri, ca sa nu fim in situatia inca o data penibila ca prim-ministrul unei tari pe care o conduce sa vorbeasca prostii pe socoteala unor structuri fundamentale din propria sa tara", a mai spus Antonescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Fostul presedinte al PNL a subliniat ca decizia sa de a nu mai candida la alegerile prezidentiale este o hotarare, si nu doar o intentie.

"Decizia mea este un semnal pentru toata lumea incremenita in pozitii stupide, viguroase dar stupide, sa dea si o sansa Romaniei de a avea o alternativa in aceasta toamna. Pentru ca batalia acestei toamne este una simpla, Ponta controleaza tot: soimii patriei, pionerii, televiziunile aproape toate. Ce nu controleaza e conspiratie. Nu controleaza inca sau nu controleaza pe deplin asa cum se cuvine justitia din aceasta tara si servicii speciale. Aceasta este marea batalie si marea miza pentru Victor Ponta si pentru PSD la Presedintie. Problema e ca nu doar vor sa controleze aceste institutii ca sa le imobilizeze, ci ca sa le foloseasca in sens partizan. Asa ceva nu trebuie permis pentru ca sansa democratiei sa ramana in Romania", a mai afirmat Antonescu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca nu stie daca retragerea lui Crin Antonescu este definitiva, deoarece nimic nu este definitiv in politica, si a reluat ideea ca acesta ar fi fost "lucrat, intoxicat si manipulat de niste oameni care sunt santajati", sustinand ca si Traian Basescu este implicat

"Nu stiu daca e definitiva aceasta retragere. Nimic nu este definitiv in politica. Ma uit la faptul ca i s-a pregatit acest lucru. Si nu de catre noi, cei pe care era suparat in ultima perioada, ci exact de cei pe care i-a crezut apropiati. A fost o chestiune lucrata si era evident ca, la un moment, ori se retrage, ori va fi retras pentru a face loc unei scheme la care se lucra demult si s-a dat ordin pe unitate la toti comentatorii sa o sprijine", a declarat Ponta, la Romania TV.

Intrebat daca presedintele Traian Basescu este implicat in acest caz, Ponta a raspuns ca da.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.