Politica 28 Mai 2014 16:03
Emil Boc considera ca, in urma rezultatelor alegerilor europarlamentare, dreapta trebuie sa aiba intelepciunea sa ajunga la un singur candidat, "sa lase orgoliile" si "sa inceapa discutiile de la principii, nu de la persoane", sustinand ca scrutinul arata ca PSD poate fi batut.

Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca PSD poate fi batut cu o singura conditie, "ca dreapta sa lase orgoliile de-o parte si sa se lucreze in primul rand pe principii, iar dupa aceea pe persoane", transmite MEDIAFAX.

"Dreapta trebuie sa aiba intelepciunea ca, treptat, sa ajunga la un singur candidat si sa inceapa discutiile nu de la persoane, ci de la principii. Daca vor incepe cu persoanele, unificarea dreptei se va bloca, daca vor incepe de la principii, vom avea sansa sa avem un singur candidat si sa batem PSD. Pana la urma, aceste alegeri ne arata un lucru: PSD poate fi batut, rezervorul lor de crestere se cam limiteaza, se cam inchide in 37 - 40 la suta. PSD poate fi batut cu o singura conditie: ca dreapta sa lase orgoliile deoparte si sa se lucreze in primul rand pe principii, iar dupa aceea pe persoane. Daca vor fi puse accente pe persoane si pe orgolii, evident ca nu se va reusi invingerea PSD", a spus Boc.

Potrivit acestuia, daca se porneste de la principii, ceea ce se intampla in momentul de fata, "atunci dreapta are toate sansele sa invinga PSD in toamna cand miza va fi alta si participarea va fi mai consistenta decat la europarlamentare".

Intrebat cum ar trebui desemnat viitorul candidat al dreptei unite, Emil Boc a subliniat ca ar trebuit facut un inventar al personalitatilor dreptei, capabile sa bata PSD la alegeri.

"Viitorul candidat unic al dreptei ar trebui selectat in urma unei proceduri a specialistilor, nu politicienii sa vina, fiecare, cu candidatul propriu, ar trebui sa facem inventarul tuturor personalitatilor capabile sa castige prezidentialele, sa se faca o analiza sociologica, cu focus grupuri, iar ceea ce va indica acea cercetare pentru intreaga Alianta, acela sa fie sustinut neconditionat, fara observatii si comentarii. Atunci poate castiga dreapta", a mentionat Boc.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Acesta a aratat ca UDMR merita felicitari pentru mobilizarea de la vot, dar si PNL, nu pentru rezultate, care sunt modeste, "ci pentru faptul ca a refuzat sa se vanda pe un pumn de arginti PSD-ului si lui Tariceanu".

"Acest lucru merita apreciat pentru un partid istoric care a rezistat tentatiei de a primi doi arginti, dupa care sa fie vandut pe la spate de Tariceanu si sa compromita viitorul PNL", a mai aratat fostul premier.

Conducerea PDL a aprobat, miercuri, in unanimitate, inceperea discutiilor cu PNL pentru o alianta, a declarat, dupa sedinta Biroului Permanent, presedintele PDL, Vasile Blaga, mentionand ca se doreste constituirea, in final, a unui mare partid de dreapta.

"Participam la aceasta discutie deschisi. Dorim sa colaboram pe termen scurt, mediu si lung. Deci, nu vom avea in vedere doar alegerile prezidentiale din acest an, ci si alegerile locale si parlamentare din 2016", a mai declarat Vasile Blaga.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

El a precizat ca PDL doreste constituirea in timp a unui mare partid de centru-dreapta si mai mentionat ca PDL saluta dorinta PNL de a face parte din PPE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.