Politica 28 Mai 2014 12:44
Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca liderul PNL Crin Antonescu "a invatat multe din cele intamplate pe parcursul ultimilor ani" si a aratat ca discutiile dintre PDL si PNL privind o constructie de dreapta vor trebui sa fie unele pentru romani.

Blaga a fost intrebat, inainte de sedinta BPN al PDL, despre faptul ca formatiunea sa a sustinut de mai multe ori in trecut ca nu va negocia in niciun caz cu un PNL condus de Crin Antonescu.

"Am avut pozitii clare atata timp cat au fost la putere cei din PNL, si nu renuntam la aceste pozitii, dar trebuie sa privim spre viitor si aceasta constructie de dreapta pentru care initiem aceste discutii astazi va trebui sa fie una pentru romani nu atat pentru PNL si PDL ci in folosul romanilor. Si va trebui sa depunem toate eforturile pentru a construi o alternativa care sa se opuna baronizarii, pesederizarii Romaniei", a precizat Blaga, transmite MEDIAFAX.

Intrebat cum ramane cu principiile PDL legate de statul de drept, avand in vedere ca liderii PDL au spus in repetate randuri ca Crin Antonescu a fost un spargator de stat de drept, el a raspuns: "Eu am vazut si reactiile de aseara ale domnului Crin Antonescu si parerea este ca a invatat multe din cele intamplate pe parcursul ultimilor ani". El a mentionat insa ca nu reevalueaza niciodata pe nimeni si nu retrage nimic din ceea ce a spus pana acum.

Blaga a mai spus ca democrat-liberalii pleaca la discutiile cu PNL cu dorinta de a avea un singur candidat al dreptei la alegerile prezidentiale.

"Care va fi el, vom vedea criteriile prin care va fi stabilit, un om care sa fie apreciat de popor, care sa fie un aparator al statului de drept, care sa fie evident un om care sa inteleaga interesele Romaniei", a adaugat Blaga.

El a mai spus ca statutul ii da voie sa angajeze partidul in discutii politice si ca o sa ceara un vot in BPN al PDL pentru mandatarea echipei care va discuta cu PNL si pentru formula cu care incep aceste negocieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.