Politica 27 Mai 2014 13:01
Presdintele Traian Basescu a depus plangere penala la Parchetul Tribunalului Constanta impotriva barbatului care l-a scuipat sambata, in timpul unei vizite in Portul Constanta.

Potrivit reprezentantilor Parchetului Tribunalului Constanta, documentul a fost depus prin e-mail duminica, barbatul fiind cercetat, in prezent, si pentru ultraj.

Procurorii au luat dosarul de la Politia Constanta, ancheta fiind facuta pentru infractiunile de ultraj, tulburarea ordinii si linistii publice. Reprezentantii Parchetului Tribunalului Constanta spun ca barbatul va fi cercetat in continuare in stare de libertate.

Adrian Zglobiu, in varsta de 39 de ani, din Constanta, retinut dupa ce l-a scuipat pe Traian Basescu, in Portul Constanta, a fost eliberat din arestul Politiei duminica noapte, el spunand la iesire ca regreta ceea ce a facut. El a parasit arestul Politiei Judetene Constanta la expirarea ordonantei de retinere si dupa ce procurorii au schimbat incadrarea juridica in dosarul sau, din ultraj si loviri si alte violente, in tulburarea ordinii si linistii publice si nu l-au mai dus in instanta cu propunere de arestare preventiva, transmite MEDIAFAX.

El le-a spus jurnalistilor care l-au asteptat la iesirea din arest ca nu face parte din nicio formatiune politica.

Zglobiu l-a scuipat in fata, de la o distanta foarte mica, pe presedintele Traian Basescu, in momentul in care acesta a coborat de pe nava scoala "Mircea", la finalul vizitei facute la bordul vasului dupa ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc, sambata, in dana de pasageri a Portului Constanta.

Dupa incident, barbatul a fost imobilizat de catre ofiterii SPP, in timp ce seful statului s-a sters cu mana pe fata, apoi a continuat sa stea de vorba cu cativa oameni din multimea adunata in terminalul de pasageri al Portului Constanta, dupa care s-a urcat in masina si a plecat din port.

Dupa ce a fost imobilizat de ofiterii SPP, barbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar acestia l-au dus la sediul Politiei Judetene Constanta. El a fost audiat de politisti si procurori timp de doua ore, apoi a fost dus la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Constanta, pentru o evaluare psihologica. Dupa ce a fost evaluat de medici, Adrian Zglobiu a mers din nou la audieri, la Parchetul Tribunalului Constanta.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara ca acesta a sustinut in fata anchetatorilor ca gestul sau, de a-l scuipa pe presedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan. De asemenea, la iesirea de la Parchet, Adrian Zglobiu le-a spus jurnalistilor ca a fost deranjat de cantecele patriotice de la ceremonie, "cantate pentru Basescu". "Dupa ce a vandut flota vrea cantece patriotice?", spunea constanteanul.

Intrebat apoi daca regreta gestul facut, barbatul a raspuns: "Regret ca nu am emigrat din Romania, ca am fost fraier sa raman".

Barbatul a fost retinut de procurori in noaptea de sambata spre duminica, pentru ultraj, loviri si alte violente, dar ulterior anchetatorii au schimbat incadrarea juridica in cazul sau, el fiind cercetat pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Conform legii, pedeapsa pentru aceasta infractiune este amenda dictata de judecator sau inchisoare de pana la cinci ani.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.