Politica 26 Mai 2014 12:04
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca, in sedinta de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL sa adere la grupul PPE din Parlamentul European.

Crin Antonescu a aratat ca, avand in vedere contextul european, in urma consultarii cu multi colegi, si mai ales in situatia interna si externa, va propune, la Biroul Politic al partidului, ca europarlamentarii liberali sa adere la grupul PPE, transmite MEDIAFAX.

"Este o decizie pe care eu o voi propune colegilor mei", a anuntat Antonescu, precizand ca propunerea sa are in vedere faptul ca Uniunea Europeana nu trebuie sa fie condusa de un presedinte socialist".

"Avand in vedere ca mecanismele europene sunt diferite de cele din Parlamentele nationale, cine va avea mai multi europarlamentari, mai multe mandate intre PPE si PSD, va desemna presedintele Comisiei Europene", a aratat Antonescu.

El a mai spus ca optiunea PNL este foarte clara, pentru dreapta, pentru un presedinte al Comisiei Europpene din partea PPE, adaugand ca exista si o compatibilitate doctrinara, de orietare politica strategica intre PPE si PNL, un partid de dreapta.

Potrivit lui Antonescu, in al doilea rand, optiunea este legata de faptul ca dreapta trebuie sa isi uneasca fortele si in Europa, si in tara.

PNL este membru ALDE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.