Politica 25 Mai 2014 21:28
La putin timp dupa inchiderea sectiilor de votare, au sosit primele rezultate. Alianta formata din PSD, UNPR si PC a castigat fara drept de apel alegerile europarlamentare din 2014.

Alianta formata din PSD, UNPR si PC a obtinut 42,4% din voturi la alegerile de duminica pentru Parlamentul European, fiind urmata de PNL, cu 13,3% din sufragii, si de PDL - 11,5%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului Operations Research, difuzate de Antena 3, transmite MEDIAFAX.

PMP a obtinut 6,3% din voturi, iar UDMR - 6,2%.

Independentul Mircea Diaconu a fost votat de 4,3% dintre alegatorii veniti la urne, PP-DD, de 4,2%, iar Forta Civica - de 3,3%.

In baza acestor procente, alianta PSD-UNPR-PC castiga 17 mandate de europarlamentar, iar PNL si PDL, cate cinci. PMP si UDMR ar urma sa obtina cate doua mandate, iar altul ii revine lui Mircea Diaconu.

Exit-poll-ul a luat in calcul optiunile exprimate de cei care au votat pana la ora 19.00.

Conform unui alt exit-poll, IRES difuzat de Digi TV, alianta PSD-UNPR-PC a obtinut 41% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmata de PNL cu 14% si de PDL cu 10%.

Rezultatele exit-poll-ului IRES difuzat de DigiTV arata ca la alegerile europarlamentare de duminica Alianta PSD-UNPR-PC a obtinut 41% din voturi, PNL- 14%, PDL a obtinut 10%, urmat de UDMR, cu 7 % din voturi.

Potrivit acelorasi rezultate, PMP a obtinut 6%, din voturi, candidatul independent Mircea Diaconu 5%, PP-DD a obtinut 4%, iar Forta Civica 3% din voturile electoratului.

Conform exit-poll-ului IRES, PRM a fost preferat de numai 1% dintre alegatori, in timp ce ceilalti candidati independenti au strans impreuna 3% din voturi, celelalte partide fiind votate de 5% dintre alegatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.