Politica 23 Mai 2014 15:40
Seful campaniei PNL pentru europarlamentare, vicepresedintele PNL Marian Petrache, a declarat vineri ca daca partidul va obtine un scor sub 20% la alegerile de duminica isi va da demisia din conducere, el mentionand totodata ca "a fost cea mai anosta si mai plictisitoare campanie".

"Chiar daca a fost o campanie a scenariilor, a minciunilor si a diversiunilor, dupa aceasta campanie PNL va iesi mai intarit ca niciodata, si in mod categoric ne vom atinge tinta pe care ne-am propus-o, tinta minima, adica 20%", a declarat Petrache intr-o conferinta de presa, sustinand ca liberalii vor avea minimum un milion de voturi, scrie MEDIAFAX.

Petrache a apreciat campania pentru europarlamentare drept "cea mai anosta si mai plictisitoare campanie", determinata de faptul ca spatiul public a fost "confiscat" de atacurile dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu.

Seful campaniei PNL pentru europarlamentare a sustinut ca electoratul aflat "in plasa partidului" totalizeaza aproximativ 15% din optiuni.

"Teoria politica spune ca intentiile de vot sunt formate de mult timp, problema este daca pe cei pe care ii ai tu in plasa ta a partidului, in bazinul tau electoral, ii convingi pe ultima suta de metri sa vina sa te voteze sau sa nu vina, adica sa stea acasa (...) Chiar daca am sta acasa si ne-am prezenta doar in ziua votului, adica ne-am pazi voturile, tot am lua 15%. Bazinul electoral al PNL e undeva la 27-30% - totdeauna obtii 70-80% din bazinul tau, nu poti sa-l iei pe tot", a mai afirmat vicepresedintele PNL.

Petrache a fost intrebat daca, in situatia in care nu atinge obiectivul ca PNL sa obtina minimum 20% la europarlamentare, va mai candida la o functie de conducere in partid la un viitor congres.

"Sigur o sa-mi dau demisia din pozitia de vicepresedinte (al PNL - n.r.), pentru ca e un gest firesc, daca asta e important. La viitorul congres daca voi candida nu m-am hotarat, dar daca voi candida si voi fi ales inseamna ca munca pe care am facut-o in aceasta campanie este apreciata de colegii mei", a raspuns seful campaniei PNL.

Pe de alta parte, Petrache a mentionat ca a primit informatii de la liderul PNL Dolj, Mihai Voicu, legate de nereguli in perspectiva alegerilor. "Are informatia ca in fiecare localitate sunt pregatite cate 50 de adeverinte medicale, astfel incat sa le fie necesara urna mobila. Nu amenintam, spunem doar ca acolo trebuie sa constatam ca sunt anomalii in ceea ce priveste numarul celor care solicita urna mobila. Vom face anchete si vom face plangeri penale impotriva medicilor care vor elibera cu usurinta aceste adeverinte medicale", a mai afirmat Petrache.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Si presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca, daca partidul nu ia minimum 20% la europarlamentare, va demisiona de la sefia formatiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.