Politica 23 Mai 2014 12:57
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, intrebat despre proiectul de autonomie anuntat de liderii UDMR, ca acestia "sunt si ei in campanie electorala" si ca "lucrurile vor ramane in logica lor normala", mai ales ca nu a avut niciodata o asemenea discutie cu acestia.

Victor Ponta a fost intrebat, vineri, la Reghin, unde a vizitat Fabrica de viori "Gliga", despre posibilitatea infiintarii unui "Tinut Secuiesc" autonom care sa cuprinda si acest oras, transmite MEDIAFAX.

"Ce «Tinut Secuiesc» aveti la Reghin? Eu n-am auzit asa ceva. Ideea e urmatoarea: Romania e tara tuturor celor care locuiesc aici, romani, maghiari, ce sunt ei, in al doilea rand, eu cred in convietuire, nu cred in conflict, si in al treilea rand, cand e vorba de sport (la Reghin functioneaza si o scoala de dans sportiv - n.r.), chiar nu cred in politica si in conflicte politice", a spus Ponta.

Intrebat despre proiectul de autonomie anuntat de liderii UDMR, el a afirmat ca acestia "sunt si ei in campanie electorala".

Premierul a subliniat ca este convins ca "lucrurile vor ramane in logica lor normala", mai ales ca nu a avut niciodata o discutie pe aceasta tema cu partenerii de guvernare de la UDMR, care nici nu i-au cerut asa ceva.

"Niciodata, nici nu s-a pus problema, ei nu ne-au cerut asa ceva si nu ne-au cerut noua. E un proiect al lor politic. Nu a fost niciodata o asemenea discutie si am intotdeauna un negociator cu UDMR, pe domnul ministru al Apararii, din Harghita, domnul Dusa. Sunt convins ca lucrurile vor ramane in logica lor normala", a spus Ponta.

Vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, anunta, la sfarsitul lunii martie, ca reprezentantii Uniunii vor promova un nou proiect legislativ pe tema autonomiei, "conform tuturor preceptelor democratice", aratand ca autonomia teritoriala apare in programul Uniunii inca din 1993 si nu vede "care e problema" daca se vine cu un nou proiect de lege pe acest subiect, in conditiile in care altele doua, similare, au fost respinse "cu mare succes" de Parlament.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Ulterior, in 8 mai, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara ca proiectul de autonomie al Uniunii va fi analizat de o comisie mixta formata din cate trei reprezentanti ai UDMR si PCM si si-a exprimat speranta ca discutiile sa fie finalizate "cat mai repede" pentru ca documentul sa poata fi prezentat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.