Politica 22 Mai 2014 10:33
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Sibiu, referitor la scandalul retetelor false, ca "cel mai grav lucru care poate fi facut" i se pare a fi deturnarea banilor din Sanatate sau Educatie, domenii care "au atata nevoie de fonduri", fapta fiind "cu atat mai grava".

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, ce parere are despre scandalul retetelor false pentru bolnavii de cancer si a precizat ca se "bucura foarte tare atunci cand institutiile statului isi fac datoria", transmite MEDIAFAX.

"Nu pot sa va dau detalii decat ca ma bucur foarte tare atunci cand institutiile statului isi fac datoria, ii ancheteaza pe cei care fraudeaza, intr-un fel sau altul, banul public, cu atat mai mult atunci cand e vorba despre sanatate, despre retete false. Mi se pare ca acolo chiar indignarea noastra trebuie sa fie si mai mare, dincolo de raspunderea penala", a raspuns premierul.

Acesta a precizat ca "cel mai grav lucru" este deturnarea fondurilor de la Sanatate sau Educatie.

"Sa deturnezi din banii de la Sanatate mi se pare cel mai grav lucru care poate fi facut. Sanatatea, Educatia au atata nevoie de fonduri si, atunci cand oameni care ar trebui sa slujeasca scopul nobil pentru care se afla acolo isi folosesc functia pentru interese ilegale, e cu atat mai grav. Insa faptul ca se face curatenie, sunt pedepsiti cei care incalca legea, este cel mai bun semnal care poate fi dat ca nimeni nu ramane nepedepsit", a mai declarat Victor Ponta.

Tot miercuri, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, la Sibiu, ca ministerul pe care il conduce se va constitui parte civila in dosarul retetelor false, "daca se confirma" frauda, el adaugand ca "dauna trebuie recuperata".

Noua persoane, intre care trei medici, au fost retinute marti de procurorii bucuresteni, in dosarul retetelor false prin a caror decontare s-a creat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.