Politica 20 Mai 2014 13:07
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justitiei sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii in cazul presedintelui Traian Basescu, aratand ca a vazut declaratia acestuia prin care spune ca "a oprit arestarile in perioada campaniei electorale, dar le da drumul la arestari dupa".

Solicitarea i-a fost adresata ministrului Justitiei, Robert Cazanziuc, in sedinta de guvern, in fata presei.

"Avem o economie care performeaza, avem relatii internationale foarte bune, trebuie sa avem si o justitie cu adevarat independenta. Am vazut declaratia presedintelui Basescu prin care spune ca a oprit arestarile in perioada de campania electorala, dar le da drumul la arestari dupa. Cred ca e o declaratie iresponsabila, ca multe altele, dar va rog, domnule ministru, sa sesizati Consiliul Superior al Magistraturii. Daca nici asta nu este o interventie brutala in justitie... Eu cred, in primul rand, ca e o minciuna, nu cred ca presedintele Basescu poate sa opreasca arestari in campanie sau in necampanie, dar simplul fapt ca presedintele statului afirma asemenea lucruri legate de campania electorala si de arestarile de la DNA cred ca trebuie sanctionat", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a aratat ca prin sesizarea CSM vrea sa fie transmis un semnal foarte clar ca nici presedintele, nici un alt om politic nu poate sa opreasca sau sa dea drumul la arestari si ca justitia functioneaza nu pe criteriul campaniilor electorale, ci pe cel al aflarii adevarului si respectarii legii.

"Mi se pare absolut inadmisibila declaratia, chiar daca a fost facuta intr-o campanie in care, sigur, presedintele nu are ce sa caute, dar cred ca trebuie sa dam un semnal foarte clar ca s-a terminat cu perioada in care presedintele tarii spunea cind aresteaza DNA-ul si cand nu aresteaza", a conchis Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu acordat postului de televiziune TeleM, intrebat despre faptul ca parca DNA "a oprit motoarele" dupa ce a inceput campania, ca crede "ca au facut foarte bine ca pe perioada campanei, si se intampla in toate tarile civilizate, sa nu vina cu arestari pentru ca pot influenta campania".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

La remarca moderatorului conform careia nu se poate vorbi, deci, de o stopare si ca "dupa 26 mai...", Basescu a spus: "DNA isi reia activitatea, dar nici acum nu e stopata. Dumneavoastra intelegeti prin activitatea DNA sau a DIICOT daca aresteaza oameni politici. Sunt foarte multe dosare care se deruleaza acum la DNA, la DIICOT, sunt chemati oamenii la declaratii, se investigheaza, deci nu e un semn ca nu si-ar mai face treaba DNA".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.