Politica 20 Mai 2014 11:33
Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, luni, ca vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost, in fond, vinovat, el aratand ca survolarea unui stat independent se anunta, in baza unei intelegeri, si a precizat ca precizarile facute de oficialul rus pe retele de socializare reprezinta o "obraznicie".

Solicitat sa comenteze dialogul dintre presedintele Traian Basescu si vicepremierul rul Dmitri Rogozin "pe pahare de bautura", Iliescu a precizat ca nu este vorba despre un dialog, ci de afirmatii publice ale unuia si altuia, "cam nepotrivite pentru statutul fiecaruia in parte".

"Si vicepremierul rus a avut iesirile lui nepotrivite. Chiar survolarea teritoriului tarii presupunea o intelegere, se anunta cand un demnitar de stat trece cu avionul, nu e o chestie comuna, nu e un turist oarecare. Asa ceva intra in practica raporturilor normale intre state, dar asta arata anormalitatea situatiei in care e aflam. Rogozin, in fond, era vinovat. Trece peste un stat independent, o face asa, de capul lui, intr-o situatie complicata?", a spus Iliescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat faptul ca astfel de chestiuni capata conotatii neplacute in momente cum sunt cele pe care le traversam, iar comportamentul demnitarilor poate sa afecteze imaginea pe care o proiecteaza asupra statului respectiv, asupra politicii, asupra masuriilor si pozitiilor exprimate.

Intrebat daca Romania ar trebui sa raspunda institutional la ceea ce a scris Rogozin pe retele de socializare privind venirea cu "bombardierul", Iliescu a spus: "Aia a fost o obraznicie din partea lui si raspunsul i-a fost cam pe masura, a fost in consonanta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.