Politica 16 Mai 2014 18:00
Purtatorul de cuvant al MAE rus, Aleksandr Lukasevici, a declarat, potrivit Itar-Tass, ca in conditiile intensificarii retoricii antirusesti a autoritatilor romane "ar fi nepotrivit sa ne asteptam ca relatiile dintre Romania si Rusia sa continue sa se dezvolte in mod constructiv".

"Ca si cum ar fi la comanda, conducerea Romaniei, inclusiv presedintele, isi intensifica retorica antiruseasca. Cele mai recente declaratii publice jignitoare la adresa presedintelui Rusiei sunt absolut revoltatoare si inacceptabile", a declarat Aleksandr Lukasevici, in cadrul conferintei saptamanale de joi.

"Cred ca este greu sa te astepti ca relatiile bilaterale sa continue sa se dezvolte intr-un mod constructiv, in acelasi spirit si in acelasi ritm", a spus oficialul rus, potrivit MEDIAFAX.

Lukasevici a precizat ca MAE rus a cerut explicatii Bucurestiului dupa incidentul cu avionului vicepremierului rus Dmitri Rogozin. "Ne-am exprimat protestul nostru ferm. Reprezentanti ai autoritatilor romane au incercat sa ofere cateva explicatii, dar le consideram absolut neconvingatoare. Astfel de incidente nu contribuie la consolidarea increderii si nu ne dau motive sa speram in relatii normale, de buna vecinatate intre tarile noastre", a subliniat purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.