Politica 15 Mai 2014 13:48
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, joi, ca opt judete din Romania au, fiecare, un PIB mai mare decat cel al R.Moldova, el aratand ca cei care spun ca unirea ar fi o mare lovitura trebuie sa ia in calcul si partea practica, respectiv daca efortul economic poate fi suportat.

"In ceea ce priveste competitivitatea regionala, Romania se afla la circa o treime din cea europeana, iar 29 de judete nu exporta fiecare nici macar 1% din exportul total, in timp ce sapte judete nu au exporturi de produse cu valoare adaugata ridicata", a spus Tariceanu, la o dezbatere economica, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca a fost in urma cu o saptamana in Republica Moldova, unde s-a uitat pe cateva cifre si ca, in urma comparatiei, poate spune ca "exista si mult mai rau".

"In Romania sunt opt judete care au PIB-ul mai mare, fiecare, decat cel al Moldovei. Asta, asa, pentru cei care gandesc ca unirea cu Moldova ar fi o mare lovitura, o mare gaselnita. E bine sa ne gandim nu numai la partea sentimentala, ci si la partea practica, ce eforturi ar insemna unirea cu Moldova si daca le putem suporta, deci nu chestiunile strict politice", a spus Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.