Politica 15 Mai 2014 12:42
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a sustinut, joi, ca Romania nu are acum niciun proiect national, tara functionand, ca "o frunza in vant", intr-o miscare "haotica", el apreciind ca obiectivul ar trebui sa fie ca Romania sa devina a saptea putere economica a Europei.

Tariceanu a precizat ca, in viziunea sa, reasezarea economica a Romaniei post-criza trebuie facuta in interiorul unui proiect national, el aratand ca acest nou proiect national trebuie sa aiba preponderenta economica.

"Romania a avut pana in prezent doua mari proiecte nationale - intrarea in NATO si intrarea in UE. De ceva vreme, eu, cel putin, consider ca Romania nu are niciun fel de proiect national si functioneaza mai degraba ca o frunza in vant: vine FMI, spune ceva, face ce spune FMI; pleaca FMI, face altceva. Dar, in orice caz, e asa, un fel de miscare mai degraba as califica-o drept haotica", a spus Tariceanu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca, in opinia sa, Romania are nevoie de un proiect national in interiorul unei viziuni pe termen lung.

"Si eu am sa va spun asa, stiti ca exista o melodie intitulata «I had a dream» - am avut un vis. Eu am avut un vis si visul meu este ca Romania ar putea sa ajunga a saptea putere economica a Europei. O sa spuneti ca e prea mult, ca nu se poate. Daca stati sa va ganditi putin, in termeni de populatie si de suprafata, Romania este a saptea tara din Europa. A ajunge a saptea putere economica nu ar fi un efort supraomensc, ar insemna doar sa punem in acord potentialul cu realizarile", a sustinut presedintele Senatului.

Tariceanu a spus ca, daca acest nou proiect national al Romaniei nu va avea un obiectiv ambitions, atunci Romania va ramane cum este si azi, adica nu isi propune nimic sau isi propune putin si putin realizeaza.

"Dorinta mea, ideea mea, visul meu e sa vad societatea romaneasca reunindu-se in jurul unui mare proiect national, dupa ce am reusit doua proiecte importante, care sunt mai cu seama politice si care se vad azi cat de importante sunt pentru Romania. Dar cred ca trebuie sa ne mobilizam in jurul unui nou proiect si acesta ar fi Romania - a saptea putere economica a Europei”, a mai spus Tariceanu.

Presedintele Senatului a participat, joi, la Forumul "Romania 2014-2020. Strategii de dezvoltare", unde a sustinut o alocutiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.