Politica 15 Mai 2014 11:35
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Conferinta Nationala a Agricultorilor, ca, dupa ce in familie are un proprietar de teren agricol, iar el este "capul rautatilor", i se pare ca in viata trebuie facute doua lucruri: "sa ai copii si sa ai pamant".

Traian Basescu a declarat ca a venit la aceasta dezbatere pentru ca este si el "un mic agricultor".

"Nu am venit numai in calitate de presedinte, pentru ca sunt si eu un mic agricultor", a spus Basescu, aratand ca a venit pentru a plati respectul cuvenit pentru activitatea agricultorilor, dar si cu speranta ca, dupa ce isi va termina mandatul, se va putea inscrie in LAPAR, pentru a beneficia de sprijinul acestei structuri, scrie MEDIAFAX.

Traian Basescu a spus ca pe site-ul Presedintiei s-a publicat cadrul national strategic pentru dezvoltarea din agricultura, iar ceea ce se propune, in linii mari, este finantat prin resursa financiara europeana, dar trebuie sa vina si Guvernul cu contributia lui.

Potrivit sefului statului, aceasta strategie se bazeaza pe doi pilni, primul referindu-se la o dezvoltare pe verticala, din tarla sa se ajunga la procesare si la piata, cea mai buna solutie pentru maximizarea beneficiilor agricultorilor, si cea de-a doua, pe orizontala, astfel incat terenurile sa fie vandute intr-o anumita logica si in interes national, pentru ca "este un bun cu care nu ne putem juca".

"Dupa ce in familie am un proprietar si, sigur, eu sunt capul rautatilor, mi se pare ca in viata trebuie sa faci doua lucruri, sa ai copii si sa ai pamant", a declarat Basescu.

Seful statului a mai spus ca este important ca romanii sa inteleaga importanta consolidarii suprafetelor.

"Cand privim la rentabilitatea agriculturii, la productivitate, nu putem sa nu observam ca nu putem sta in competitie cand jumatate din terenul agricol se afla in ferme de subzistenta", a aratat Basescu.

El a vorbit si despre prioritatea irigatiilor. "Irigatii nu vom avea pe suprafete mari (..) nici in doi, cinci poate nici in zece ani. Sunt costuri foarte mari, daca tinem cont de irigatiile inteligente, cu costuri minime", a mai spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.