Politica 12 Mai 2014 17:42
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Adevarul Live, ca Romania nu ar recunoaste niciun referendum al minoritatii romanesti din Ucraina, care ar cere alipirea la tara, pentru ca ar fi impotriva Constitutiei acestei tari.

"Noi nu am recunoaste niciun referendum al minoritatii romanesti din Ucraina, care ar cere alipirea la Romania. Romania nu ar recunoaste asa ceva pentru ca ar fi impotriva Constitutiei Ucrainei, cum nu am recunoaste un referendum pe teritoriul Romaniei, daca i-ar da cuiva prin cap sa faca un astfel de referendum", a spus Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Traian Basescu a comentat si referendumurile din estul Ucrainei, spunand ca aceste referendumuri au fost compromise in mod fundamental.

"In Ucraina nu sunt permise astfel de referendumuri, privind declararea indepedentei, separatismul, federalizarea. Aceste lucruri se pot face numai prin negocieri intre reprezentanti ai populatiei din est cu Kievul, privind un regim de autonomie", a mai adaugat presedintele.

"Romania in mod categoric respinge sa recunoasca orice fel de separatism, in baza unui astfel de referendum. Cum credeti ca ar proceda Romania, daca domnul Dragnea ar spune ca vrea sa devina republica, si i-ar convinge Dragnea sa se faca republica Teleroman. Cum credeti ca ar reactiona Bucurestiul? Nu ar recunoaste asa ceva", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.