Politica 9 Mai 2014 16:10
Presedintele PDL, Vasile Blaga, sustine, pe Facebook, ca presedintele Traian Basescu incearca sa rupa PDL a doua oara prin ceea ce sustine, in folosul PSD si PMP, iar seful statului incearca sa convinga ca romanii "mor de nerabdare" sa o voteze pe Elena Udrea, dar analizele arata contrariul

Comentand declaratiile presedintelui Traian Basescu in legatura cu PDL, Vasile Blaga a precizat ca PDL, cu toate numele sale anterioare, este un partid anti-PSD de 22 de ani, cu exceptia perioadei de guvernare din 2009, impusa de Traian Basescu, aratand ca atunci el s-a opus prin vot in forurile interne ale partidului. "PDL, cu toate numele sale anterioare, este un partid anti-PSD de 22 de ani. Cu o mica exceptie, guvernarea inceputa in 2009, impusa de presedintele Basescu si careia m-am opus prin vot in forurile interne ale partidului. PDL nu are un pact cu PSD, domnul presedinte are", a aratat Blaga.

El a mai spus ca PDL va ataca PSD cu argumente si nu va ajunge la atacuri la persoana pentru a nu deteriora discursurul public. "PDL va ataca totdeauna PSD cu argumente si nu va ajunge la atacuri la persoana. Nu vrem sa participam la deteriorarea discursului public", a adaugat Blaga.

"Prin tot ceea ce sustine astazi, domnul presedinte incearca, in fapt, sa rupa PDL a doua oara. Iar acest lucru nu poate ajuta decat PSD si partidul Elenei Udrea. Elena Udrea este, pentru domnul presedinte, mai importanta decat PDL", a mai spus liderul PDL.

In privinta criticilor aduse de Traian Basescu la adresa sa, Blaga a mentionat referendumul din 2012 de suspendare a sefului statului, cand strategia PDL a dus la respingerea lui. "Referitor la lipsa mea de viziune, invocata de dl presedinte, o sa ii reamintesc ca este exact cea care a permis ca dansul sa mai fie astazi presedinte. Referendumul din 2012 ar fi condus la demiterea sa daca PDL nu insista, in discutii lungi si aprinse, sa se recurga la boicot", a mai aratat Blaga.

Liderul PDL s-a referit si la sondajul american comandat de PMP care arata ca acest partid a depasit PDL in preferintele electoratului. "Sondajul american pe care dl presedinte l-a comentat cu atata siguranta nu este altceva decat o productie Disney. Dl presedinte incearca sa ne convinga pe toti ca romanii mor de nerabdare sa o voteze pe Elena Udrea. Analizele noastre arata contrariul", a mai mentionat Blaga.

Citeste si:
Ciolacu: „Părerea mea e că ar trebui suspendat preşedintele”
Ciolacu, declarație...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.