Politica 9 Mai 2014 13:54
Victor Ponta a declarat, vineri, la Bistrita, ca "e o prostie ideea ca pe medicii ii faci functionari publici" si ca acestia trebuie sa aiba dreptul de a obtine si alte venituri, in acest sens fiind in lucru un proiect de lege discutat cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania.

"E vorba de un proiect de lege, dar va spun direct: medicii nu au de ce sa fie functionari publici sau sa fie tratati ca functionari publici. E o prostie ideea ca pe medici ii faci functionari publici. Trebuie sa aiba dreptul de a obtine si alte venituri. E o discutie mai lunga pe care am avut-o cu Colegiul Medicilor si e vorba de o reforma reala a statutului medicilor si a personalului medical. Eu sunt de parere ca trebuie sa aiba o relatie contractuala doar si exclusiv cu spitalul, cu unitatea in care lucreaza si, din acest punct de vedere, sa aiba acces si la alt gen de venituri", a declarat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a explicat ca va detalia subiectul la Ministerul Sanatatii impreuna cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania.

Raspunzand unei intrebari, Victor Ponta s-a referit si la sansele ca veniturile angajatilor din sanatate sa creasca.

"Noi am crescut in fiecare an alocarea, in 2013 mai mult ca in 2012, in 2014, mai mult ca in 2013, si asa va fi si in 2015. Vreau insa sa-mi fac datoria cu riscul sigur de a nu fi la fel de popular, de a spune ca orice crestere in zona de salarii trebuie sa fie o crestere pe care sa o putem sustine si in anii care urmeaza. Intr-un an electoral, 2008, am dublat salariile profesorilor, 2009 nu am spus nimic ca erau alegeri, ca sa constatam in 2010 ca le taiem. Sunt absolut convins ca eu, domnul Banicioiu, domnul Dragnea vom avea responsabilitatea acestei tari si in 2015 si eu nu pot spune in 2014 ca dublam tot, crestem tot, iar in 2015 constatam ca nu mai sunt bani. Asta poate spune cineva care nu are nicio responsabilitate", a declarat Ponta.

Premierul a precizat ca in acest an cu banii existenti "Guvernul a incercat sa dea un mesaj" pentru medicii rezidenti.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

"La fel vom face si anul viitor. Anul aceasta incercam sa alocam cheltuieli salariale mai mari pentru anumite categorii, cheltuieli pe care le putem sustine in perioada care vine. Cred ca orice medic si asistenta isi doreste un salariu decent, dar si conditii de munca decente. Lucrurile trebuie sa mearga impreuna si eu imi fac datoria sa spun cat putem face anul acesta si anul viitor, in asa fel incat nimeni sa nu-mi bata obrazul anul viitor, cum li s-a intamplat altora, sa-mi spuna ca am spus la alegeri ca curge lapte si miere si imediat dupa alegeri v-ati apucat sa taiati pensile si salariile. Va garantez ca atat timp cat voi fi prim-ministru nu se vor taia pensii si salarii, ci doar adaugam. Ca nu adaugam destul, sunt cu totul de acord", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.