Politica 9 Mai 2014 15:02
Monica Macovei l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca se comporta ca un "politruc sovietic" folosind termenul de "fascist" la adresa unor intelectuali si ca vorbeste "ca si Ceausescu", care afirma in 1989 ca la Timisoara sunt legionari.

Intrebata, vineri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza faptul ca a devenit tinta adversarilor sai politici, Monica Macovei a spus ca a fost facuta fascista in 2011, la fel cum sunt facuti acum intelectualii de la ICR.

"Am fost facuta si fascista in 2011, acum sunt facuti fascisti intelectualii tarii de la ICR, ca atata stie Ponta ce inseamna fascist. E ca un politruc sovietic care vorbeste despre oamenii liberi si curajosi in termeni de fascisti sau ca Ceausescu in decembrie 1989 care spunea ca sunt legionari la Timisoara. Despre acuzele mincinoase ale lui PSD si PNL si PC, si Voiculescu, ca denigrez tara, eu spun un singur lucru. Eu denigrez tara, care am adoptat in PE legea confiscarii averilor infractorilor sau PSD, PNL, Voiculescu care apara toti coruptii si hotii care fura din banii publici? Sa judece lumea cine serveste Romania", a spus Macovei.

Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre prim-ministru, pe de o parte, si presedintele Romaniei, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

In sesizarea adresata Curtii Constitutionale de presedintele Traian Basescu se spune ca premierul Victor Ponta a refuzat nemotivat sa contrasemneze decretele de decorare pentru Horia-Roman Patapievici, Tania Radu, Mircea Mihaies si Dan Croitoru, din fosta conducere a ICR.

Ulterior, Victor Ponta a spus ca nu poate contrasemna pentru decorarea "unor indivizi care au gestionat gresit sau au deturnat bani publici", iar unii dintre ei "au avut deseori opinii anti-romanesti sau chiar fasciste" si ca, daca presedintele doreste sa ii decoreze, o poate face, dar nu cu semnatura sa.

Citeste si:
Monica Macovei a provocat un grav accident în Constanța. Un bărbat...
Monica Macovei a provocat un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.