Politica 6 Mai 2014 17:41
Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, marti, ca sesizarea premierului Victor Ponta adresata CC privind conflictul constitutional "tehnic e gresita" si Curtea Constitutionala o va respinge, opinand totodaca ca acesta, "chiar daca nu vrea", o va ajuta pe Elena Udrea.

Catalin Predoiu a spus, intr-o conferinta de presa, ca prin aceasta sesizare Victor Ponta vrea sa arate partidului ca se lupta cu Traian Basescu, opiniei publice ca el este campionul luptei anti-Basescu si "chiar daca nu vrea" o va ajuta pe Elena Udrea.

"Chiar daca nu vrea, asta va realiza, o va ajuta pe doamna Udrea, pentru ca, ii spun de acum, nu trebuie sa vina domnul Zegrean sa-i spuna, conflictul asta va fi respins de catre Curte si opinia publica va intelege ca se poate face campanie electorala oricum de catre oricine, fara niciun fel de rezerve. E incorect, e o ipocrizie ce face domnul Ponta", a spus Predoiu, potrivit MEDIAFAX.

Catalin Predoiu a precizat ca ii spune lui Victor Ponta "de la jurist la jurist" ca sesizarea depusa de premier la CC "tehnic e gresita".

"Domnul Ponta ne-a anuntat astazi ca va face o sesizare la Curtea Constitutionala a Romaniei. Din nou ii spun, ca de la jurist la jurist, iar ii dau un sfat dezinteresat ca acea sesizare privind conflict constitutional, tehnic e gresita si probabil ca domnul Ponta stie acest lucru, dar ceea ce urmareste este de fapt sa obtina un rezultat favorabil, pentru ca in felul acesta domnul presedinte Basescu poate in continuare sa ajute PMP in campania electorala. Deci domnul Ponta este nesincer si fata de partidul sau si fata de opinia publica", a aratat Predoiu.

Catalin Predoiu a fost intrebat, in calitatea sa de fost ministru al Justitiei, daca presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia atunci cand a imbracat tricolul cu insemnele PMP. "Este o conduita la marginea Constitutiei cu certitudine, chiar daca litera nu pare a fi incalcata, in mod cert spiritul ei da!", a mai spus Predoiu.

Presedintele a incalcat Constitutia prin nominalizarea directa a partidului pe care il va vota si popularizarea insemnelor acestuia, gesturi condamnate chiar de acesta in 2004, in conditiile in care exista interdictii care, nerespectate, ar insemna ca si CC poate face campanie, spune premierul Victor Ponta. Astfel, Ponta arata in sesizarea transmisa Curtii Constitutionale ca presedintele Traian Basescu, in repetate randuri, cu ocazia unor evenimente publice, si-a manifestat sustinerea pentru un anumit partid politic, atitudinea sefului statului concretizandu-se atat prin nominalizarea directa a partidului politic pe care il va vota, cat si prin popularizarea activa a insemnelor electorale ale acestei formatiuni politice, respectiv Partidul Miscarea Populara.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.