Premierul Ponta a anuntat, dupa o discutie cu ministrii Apararii, de Interne si Externe, ca marti va primi o analiza la zi privind situatia din Ucraina si Moldova si o actualizare a strategiei Romaniei, acte pe care, ca vicepresedinte CSAT, le va inainta presedintelui pentru a fi discutate in CSAT.

El a insistat asupra faptului ca nu exista un pericol actual sau o amenintare directa la adresa Romaniei, dar ca Moldova si Ucraina sunt in stare de pericol, astfel ca autoritatile romane trebuie sa aiba o strategie actualizata.

"Cele trei ministere au in pregatire si maine imi vor prezenta, inainte de sedinta de guvern, o analiza la zi cu ultimele evolutii, date si informatii privind situatia din Ucraina si o updatare a strategiei Romaniei in acest sens, vom inainta acest document integrat din partea structurilor guvernamentale catre presedintele Romaniei si catre celelalte structuri de securitate nationala. Singura institutie prevazuta de Constitutie care poate integra atat analiza si informatiile structurilor guvernamentale, cat si ale serviciilor de informatii care se afla in subordinea Parlamentului este Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si, in calitate de vicepresedinte al CSAT, sunt de parere ca, in baza acestor materiale la zi, in cadrul CSAT trebuie ca toti membrii CSAT sa luam la cunostinta despre situatia la zi, despre analiza privind evolutiile in viitor si despre strategia pe care Romania, ca membru NATO si tara care este alaturi de Moldova si de Ucraina, trebuie sa o adopte", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a amintit ca Romania, ca membru NATO, are si obligatii, precum mentinerea capacitatii militare, dar sustine si integritatea teritoriala a Moldovei si Ucrainei, reafirmand un sprijin politic neconditionat. Acest sprijin va fi transmis, luni, de ministrii romani de Externe si Aparare catre colegii lor din Ucraina, respectiv Moldova.

Ponta a infirmat totodata orice discutie privin mobilizarea rezervistilor si recrutarea tinerilor, aratand din nou ca nu exista un pericol actual si ca este nevoie de responsabilitate, adaugand ca si el va fi mai atent la mesajele publice.

Citeste si:
Lista țărilor pentru care se instituie carantina la sosirea în România
CNSU a actualizat lista...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.