Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca, din punct de vedere politic, Romania nu este mai aproape de aderarea la spatiul Schengen.
"Din fericire, absolut toate lumea spune «Da, normal ca trebuie sa fiti in Schengen cel putin cu frontierele aeriene, daca la cele terestre mai dureaza eventual». Din punct de vedere politic, nu pot spune ca suntem mai aproape, pentru ca, din pacate, decizia - eu cred ca Germania nu se va mai opune - va mai depinde de lucruri de politica interna si atat timp cat opinia politica din Franta, de exemplu, este pacalita - pentru ca este o pacaleala, emigratia in Franta nu se face cu cursele aeriene de la Bucuresti, dar e o pacaleala intretinuta si de opinia publica, si de mass-media, si de politicieni - sau in Olanda la fel - nu romanii sunt emigratia din Olanda - ori atat timp cat lucrurile se decid pe considerente interne si pe demagogie interna, nu stiu", a declarat Ponta, potrivit mediafax.ro.

"La un moment dat, sigur, vom fi in Schengen, dar trebuie sa stim foarte clar ca mesajul pe care il cerem este acela de a fi tratati corect si eu nu cred ca trebuie sa ne rugam de cineva, trebuie sa spunem «asa este corect, noi suntem membri corecti ai UE si trebuie sa fim tratati la fel»", a mai adaugat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.