Liberalul Marius Obreja, vicepresedinte al Senatului, a declarat, joi, ca le va solicita colegilor din PNL sa renunte la indemnizatie in vacanta parlamentara din timpul campaniei pentru PE, mentionand ca demersul majoritatii ar viza blocarea motiunii de cenzura anuntata de PNL.

Obreja a fost intrebat, intr-o conferinta, daca va renunta la beneficiile obtinute de la Parlament pentru perioada vacantei parlamentare. "Eu personal am sa fac acest lucru, am si rugat consilierii mei sa urmarim cu foarte mare atentie acest lucru, intrucat chiar nu vreau ca intr-un viitor, nu stiu cand, sa fiu pus in situatia de a returna niste bani necuveniti", a raspuns Obreja, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, el a fost intrebat daca poate fi o initiativa la nivelul grupului parlamentar PNL de a se renunta la indemnizatii pe perioada vacantei parlamentare si daca va face aceasta propunere. "Va pot promite ca fac acest lucru in sedinta de birou. Nu pot si nu e normal, chiar colegi fiind, sa te angajezi in a hotari ce sa faci cu banii altuia", a mai spus senatorul PNL.

El a precizat ca subiectul motiunii de cenzura va face din nou obiectul unei discutii in cadrul sedintelor conducerii PNL de la finalul acestei saptamani. Obreja a afirmat ca vacanta parlamentara impusa de majoritatea parlamentara a PSD a avut drept scop intarzierea cu circa o luna de zile momentul depunerii motiunii de cenzura de catre PNL.

Solicitat sa explice cum s-ar amana motiunea de cenzura cu o luna de zile in conditiile in care regulamentul parlamentar precizeaza un calendar strict pentru dezbaterea unei astfel de motiuni, de la momentul depunerii acesteia, Obreja a spus: "In ideea in care noi intram in vacanta parlamentara, activitatea birourilor in mod normal se suspenda. Cu toate acestea, hotararea este ca birourile... Birourile Permanente ale Senatului cel putin sa ramana active in fiecare zi de luni".

Legat de posibilitatea ca Birourile Permanente sa convoace, in acest caz, plenul reunit pentru o motiune de cenzura, Obreja a spus: "La analiza pe care am facut-o am considerat ca acesta ar fi principalul motiv, evitarea discutiei parlamentare pe un subiect sensibil. Procedural, acum vom vedea, cand si cum...".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.