Parchetul ICCJ a dispus urmarirea penala pentru santaj in urma plangerii formulate de Gabriela Firea impotriva lui Traian Basescu, la care a fost conexata si sesizarea parlamentarilor, insa procurorii au suspendat punerea in miscare a actiunii penale, intrucat presedintele are imunitate.

"In urma plangerii formulate de doamna Firea Gabriela (senator), la care a fost conexata si sesizarea semnata de mai multi parlamentari, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal", a anuntat PICCJ, vineri, intr-un comunicat de presa, transmite MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, procurorii au dispus, joi, inceperea urmaririi penale cu privire la fapta sesizata, sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

Anchetatorii au constatat ca in aceasta cauza exista un impediment legal temporar pentru punerea in miscare a actiunii penale, vineri fiind dispusa, prin ordonanta, suspendarea urmaririi penale.

"S-a apreciat ca, in conformitate cu dispozitiile art. 84 alin. 2 raportat la art. 96 alin. 1 din Constitutie, Presedintele Romaniei se bucura de imunitate", a precizat Parchetul instantei supreme.

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus, miercuri, la Parchetul ICCJ, o plangere pe numele presedintelui Traian Basescu, pentru amenintare si santaj. In plus, 176 de parlamentari, in frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea si Ilie Sarbu, au semnat un denunt de santaj impotriva presedintelui Traian Basescu, acesta fiind depus, joi, la Parchetul instantei supreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.