Directorul SRI, George Maior, a fost distins de catre presedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, cu Ordinul Legiunii de Onoare in grad de Cavaler, ceremonia de acordare fiind gazduita, joi, de catre ambasadorul francez la Bucuresti, Philippe Gustin.

"Ceremonia, gazduita de ambasadorul Frantei, domnul Philippe Gustin, s-a desfasurat in prezenta mai multor personalitati din mediul diplomatic, academic, guvernamental si din societatea civila. Distinctia acordata directorului SRI recunoaste meritele oficialului roman in aprofundarea cooperarii cu partenerii externi, intre care Franta ocupa o pozitie strategica, in lupta impotriva amenintarilor cu care se confrunta comunitatea euro-atlantica. Procesul de transformare a Serviciului Roman de Informatii, sub conducerea domnului George Maior, a fost apreciat drept un catalizator esential pentru intensificarea cooperarii bilaterale in domeniul intelligence-ului", se arata intr-un comunicat al SRI, transmite MEDIAFAX.

Potrivit Serviciului, George Maior a marturisit ca distinctia il onoreaza si ca, prin intermediul sau, Ordinul Legiunii de Onoare ii recompenseaza pe toti cei care au contribuit la expresia concreta a Parteneriatului Strategic dintre Franta si Romania, mai ales in domeniul securitatii si al activitatii de intelligence.

"Permiteti-mi sa aduc un omagiu celor care m-au insotit pe acest drum, impartind cu ei decoratia care mi-a fost acordata. Va asigur, domnule ambasador, de convingerea mea ca acest moment, deosebit de intens, nu reprezinta incununarea unei munci duse la sfarsit, ci o incurajare pentru ceea ce va veni. Este un nou indemn adus promovarii intereselor strategice ale tarilor noastre, pentru continuarea eforturilor comune spre a apara securitatea, prosperitatea si libertatea concetatenilor nostri", a declarat directorul SRI.

De asemenea, George Maior a tinut sa sublinieze "adancirea cooperarii dintre serviciile de informatii din Romania si cele din Franta, care, in virtutea aliantei naturale, de traditie dintre cele doua natiuni, a atins un nivel deosebit de performanta intelectuala si operationala".

Citeste si:
Eduard Hellvig și-a anunțat demisia din funcția de șef al SRI
Eduard Hellvig și-a anunțat...

Ordinul acordat de presedintele Frantei reprezinta cea mai inalta decoratie onorifica franceza, instituita in anul 1802 de catre imparatul Napoleon I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.