Premierul Victor Ponta a declarat, joi, referitor la o eventuala unificare a Transnistriei cu Rusia, ca tara noastra va avea "o pozitie perfect coordonata cu a Guvernului de la Chisinau", adaugand ca pentru Romania "cel mai important e modul in care sprijina Moldova, sa nu fie prinsa in conflicte".

Victor Ponta a declarat, joi, la Campia Turzii, ca lucrul cel mai important pentru Romania este modul in care sprijina Republica Moldova, astfel incat sa nu fie prinsa in conflictele actuale si sa isi continue drumul european, transmite MEDIAFAX.

"Cel mai important pentru Romania este modul in care sprijinim Moldova, sa nu fie, la randul sau, prinsa in aceste conflicte si sa isi continue drumul european si drumul democratic. Suntem intr-o zona fierbinte, dar pana acum si in continuare o sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor partenerilor nostri", a spus Ponta.

Intrebat ce se intampla daca Rusia accepta unificarea cu Transnistria, Victor Ponta a spus ca ar fi, categoric, "o violare flagranta a dreptului international".

"Romania va avea o pozitie perfect coordonata, identica chiar, cu a Guvernului de la Chisinau. Am si vorbit ieri (miercuri - n.r.) cu domnul Leanca (Iurie Leanca, premierul Moldovei - n.r.), o sa ma si vad, intr-o saptamana de acum incolo, si vom sprijini fara niciun fel de ezitare pozitia Guvernului legitim al Republicii Moldova", a afirmat Ponta.

Intrebat in continuare daca este ingrijoratoare declaratia unui oficial transnistrean potrivit careia Transnistria trebuie lasata sa isi decida singura soarta, premierul a raspuns ca este "foarte ingrijoratoare".

"Tocmai de aceea nu mai suntem in momentul de acum catva timp, cand se discuta de declaratii serioase sau mai putin serioase. Suntem intr-un moment de criza evidenta si aici, pe de-o parte, e bine ca Romania a luat, acum zece ani, decizii fundamentale - NATO, UE, e bine ca putem sprijini cel putin Moldova, daca nu mai mult Ucraina, e bine ca suntem extrem de uniti, cei care avem functii in ceea ce priveste politicile fundamentale ale statului roman", a sustinut Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.