PDL ocupa prima pozitie pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, iar pozitia a doua este a PMP, urmat de UDMR, PSD-UNPR-PC si PNL, potrivit tragerii la sorti facute, joi, de catre presedintele BEC, Florentin Sorin Dragut, pentru stabilirea ordinii formatiunilor.

Tragerea la sorti a fost in doua etape, in prima incluse partidele care au deja reprezentanti in Parlamentul European. Astfel, prima pozitie pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare va fi ocupata de PDL, a doua pozitie de PMP, iar a treia de catre UDMR.

Alianta electorala PSD-UNPR-PC ocupa pozitia a patra pe buletinele de vot, PNL pozitia a cincea, iar PRM a sasea, transmite MEDIAFAX.

A doua etapa a s-a referit la partidele politice care au candidati la alegerile europarlamentare, dar nu au membri in acest moment in Parlamentul European. Astfel, pozitia sapte pe buletinele de vot va fi ocupata de Alianta Nationala a Agricultorilor, pozitia a opta de Partidul Dreptatii Sociale, iar pozitia a noua de Partidul Noua Republica.

Partidul Verde ocupa pozitia a zecea pe buletinele de vot, iar Partidul Forta Civica pozitia a unsprezecea. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Partidul Ecologist Roman - pozitia 12, Partidul Alternativa Socialista - 13, PNTCD - 14 si Partidul Poporului Dan Diaconescu - 15.

Dupa extragerile facute de presedintele BEC acesta a precizat ca urmatoarele locuri de pe buletinele de vot vor fi ocupate de candidatii independenti care s-au inscris in cursa pentru alegerile europarlamentare, in ordinea depunerii acestor candidaturi.

Pozitia 16 de pe buletinele de vot este ocupata de Georgiana Corina Ungureanu, urmata de Constantin Titian Filip, Danut Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu si Valentin Eugen Daianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.