Victor Ciorbea a declarat ca va candida pentru functia de Avocat al Poporului si ca a notificat Parlamentul si conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) ca s-a retras din pozitia de membru neexecutiv al Consiliului ASF.

"Voi candida pentru functia de Avocat al Poporului si am notificat atat Parlamentul, cat si ASF cu privire la retragerea mea din Consiliul Autoritatii", a spus Ciorbea.

PSD il sustine pe Victor Ciorbea pentru functia de Avocat al Poporului, au declarat, marti, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Plenul comun al celor doua Camere a aprobat recent numirea lui Misu Negritoiu in functia de presedinte, membru executiv al Consiliului ASF si a lui Victor Ciorbea in functia de membru neexecutiv al Consiliului ASF. Numirile in functie au fost facute pe durata ramasa a mandatului si se aplica de la 1 mai 2014.

Votul a fost secret, cu buletine de vot. Parlamentarii PDL au parasit sedinta in semn de protest fata de nominalizarea lui Ciorbea. De altfel, PDL a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu aceasta numire, CC urmand sa ia in discutie sesizarea in 30 aprilie.

Victor Ciorbea a fost ales in 2012 senator in colegiul uninominal 7 din Circumscriptia electorala nr.42 Bucuresti din partea USL, el fiind membru al PNL. Ciorbea si-a anuntat, marti, demisia din Senat, dupa ce a fost ales in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Presedintele Traian Basescu a trimis, la finele lunii februarie, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, in care le cere sa demareze procedurile pentru numirea Avocatului Poporului, precizand ca nu este justificata prelungirea unei situatii de interimat.

Parlamentul a constatat, in 20 decembrie 2013, demisia lui Anastasiu Crisu din functia de Avocat al Poporului si a decis, cu 361 de voturi "pentru" si 25 de voturi "impotriva", ca Ecaterina Teodorescu, unul dintre adjuncti, sa preia interimar conducerea acestei institutii.

Citeste si:
Liviu Puștiu, alături de Jador după ce și-a anunțat retragerea din...
Liviu Puștiu, alături de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.