Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, se declara ingrijorat de cresterea partidului Jobbik in urma alegerilor din Ungaria din 6 aprilie si a indemnat la precautie, spunand ca orice forma de extremism "incurca lucrurile" la nivelul unui stat si la nivelul UE.

Intrebat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza cresterea Jobbik dupa alegerile din Ungaria, Kelemen Hunor a spus ca, in Romania, acest partid nu a avut succes.

"Si pe noi si pe mine ne ingrijoreaza cresterea Jobbik, important este cum a crescut Jobbik si cum creste. Nu este de salutat acest lucru si trebuie sa fim precauti, in primul rand politicienii din Ungaria, pentru ca orice forma de extremism, de dreapta sau de stanga, incurca lucrurile nu numai la nivelul unui stat, ci si la nivelul UE. Noi stiam ca in Romania Jobbik nu va avea succes si acest lucru s-a demonstrat. Cred ca partidele democratice din Ungaria sunt constiente ca nu trebuie sa lase o posibilitate de ascesiune pentru acest partid”, a spus Kelemen, potrivit MEDIAFAX.

La alegerile legislative de duminica din Ungaria, Jobbik (extrema dreapta) a obtinut 1.244.261 de voturi (20,46%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.