Prefectul judetului Mehedinti, Nicolae Draghiea, il va suspenda din functia de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti pe Adrian Duicu, in 48 de ore de la primirea notificarii privind respingerea recursului la decizia arestarii preventive in cazul lui Duicu, acuzat de fapte de coruptie.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu, Nicolae Draghiea, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca, deocamdata, nu a primit nicio instiintare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu respingerea recursului formulat la decizia de arestare preventiva in cazul lui Duicu, dar ca "va respecta legea si il va suspenda pe Adrian Duicu din functia de presedinte al CJ Mehedinti in 48 de ore de la primirea instiintarii oficiale.

"Institutia Prefectului Mehedinti respecta in totalitate legea. Pana in acest moment, nu avem conform dispozitiilor legale, instiintarea de la Inalta Curte. In momentul in care va veni, avem timpul ca sa respectam exact si intocmai, in 48 de ore de la primirea instiintarii", a spus prefectul judetului Mehedinti.

Draghiea a aratat ca, potrivit legii, presedintele CJ va fi suspendat pana la definitivarea cauzei aflate pe rolul instantei.

In cazul in care Adrian Duicu nu isi va da demisia din functie pana la pronuntarea unei sentinte definitive si irevocabile in cazul procesului, pe fond, mandatul de presedinte al Consiliului Judetean va inceta de drept daca sentinta este cu condamnare.

Citeste si: Presedintele CJ Mehedinti si seful Politiei Judetene raman in arest


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.