Presedintele Traian Basescu a facut apel, marti, la adresa politistilor, cerandu-le ca de acum inainte sa refuze dependenta carierei lor de suportul vremelnic al politicienilor, pentru ca dependenta politica ii "leaga de maini" in activitate si deciziilor lor.

"Multi dintre inspectorii sefi din conducerea inspectoratelor sunt oameni de toata isprava (...) Din pacate, niciun guvern in ultimii 20 de ani nu a fost interesat sa depolitizeze complet conducerea inspectoratelor. Influenta organizatiilor de partid locale, influenta structurilor politice locale a fost pentru unii determinanta in evolutia in cariera. Vreau sa stiti ca e gresit si e marea vulnerabilitate si pentru politisti, si pentru jandarmi, si pentru DGIPI", a afirmat presedintele Traian Basescu, la bilantul MAI, transmite MEDIAFAX.

"Atat timp cat evolutia in cariera, in profesie e determinata de cat de bine sunt cu presedintele de CJ, cu presedintele organizatiei de partid care se afla la guvernare, cariera dumneavoastra nu se mai dezvolta frumos, si poate eu nu-mi dau seama, poate ministrul nu-si da seama, poate seful de departament nu-si da seama, dar cu siguranta seful Politiei isi da seama si mai ales colegii de langa care ai plecat peste noapte in functii mari si cu grade mari isi dau seama", a continuat seful statului.

Presedintele a precizat ca "orgoliul profesional pentru un politist trebuie sa fie reusita in cariera pe rezultate, si nu pe sprijin politic".

"Subliniez, e un lucru care s-a intamplat in toate guvernarile. Si eu simt cel mai bine - cum se schimba ministrul, vin valuri de propuneri de generali, ca si cum cei facuti inainte nu mai sunt buni", a adaugat Traian Basescu.

"Fac apel la dumneavoastra la a refuza de acum inainte dependenta carierei de suportul vremelnic pe care vi-l poate da un politician. (...) Dependenta politica va leaga de maini in activitate, va face dependenti in deciziile dumneavoastra, va face sa nu va puteti indeplini misiunea pentru ca striga politrucul caruia ii datorati sprijinul", a afirmat presedintele Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.