Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a declarat, marti, intrebat in legatura cu anchetele penale care vizeaza lideri locali ai PSD, ca el spune ce a spus si presedintele partidului, Victor Ponta, ca nu vor putea fi arestati 7,4 milioane de romani pana in noiembrie.

"Ceea ce va pot spune este ceea ce a spus si presedintele partidului, domnul prim-ministru Victor Ponta: nu o sa poata sa ne aresteze 7,4 milioane de romani pana in noiembrie", a afirmat Oprisan, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat cine ar urma sa fie in vizorul justitiei, Oprisan a spus ca el nu are niciun fel de emotie.

Oprisan considera ca primarii si presedintii Consiliilor Judetene ar trebui sa fie cercetati in libertate daca au probleme cu justitia.

"Eu nu am niciun fel de emotie, povestea este una singura, pacat este de acest circ mediatic pe de o parte, pe de alta parte vreau sa va spun ca eu cred ca arestarea preventiva in Romania ar trebui sa fie vazuta in alt mod. Presedintii Consiliilor Judetene, primarii, edilii nu sunt pericole sociale, nu sunt oameni care sa puna probleme de acest gen cu comunitatile lor sau in Romania, fapt pentru care eu cred ca prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutia Romaniei si situatia pe care eu am ridicat-o de facto sa puna lucrurile in asa maniera incat ei sa fie cercetati in libertate", a afirmat Oprisan.

El a mai spus ca liderii locali, atunci cand si-au asumat functia, si-au asumat si faptul de a raspunde intrebarilor institutiilor abilitate, de a da explicatii la DNA, Parchet, Curtea de Conturi.

"Dar acest lucru trebuie sa se faca in mod corect raportat la faptele personale si in niciun caz la numele lor", a adaugat Oprisan.

Intrebat daca va discuta cu premierul Ponta despre aceasta situatie, Marian Oprisan a precizat ca liderii judeteni s-au reunit la Palatul Parlamentului pentru a discuta despre infrastructura, intr-un eveniment organizat de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania, si nu pentru a vorbi despre ce se intampla in ultima perioada cu "justitia televizata".

"Nu ne-am adunat astazi aici sa vorbim despre ce se intampla in ultima perioada cu justitia televizata numai din punctul de vedere al PSD, pentru ca PSD este la guvernare si evident este vorba de liderii celor mai puternice organizatii ale PSD, dar sigur ca si acest lucru va deveni o prioritate din punct de vedere al reglementarii lucrurilor", a adaugat Oprisan.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

El a mai spus ca in Codul penal al tarilor civilizate nu exista abuzul in serviciu si ca aceasta infractiune este de tip sovietic inspirata de Codul penal al fostei Uniuni Sovietice.

"Abuzul in serviciu nu exista in nicio legislatie a tarilor civilizate, cu democratii consolidate, abuzul in serviciu este o infractiune de tip sovietic inspirata de Codul penal al fostei Uniuni Sovietice. In comunism, cand comunistii voiau sa execute un adversar sau un dusman al poporului in acest mod, daca nu-l gaseau cu delapidare sau alte infractiuni, invocau abuzul in serviciu", a spus Oprisan.

Intrebat cine este in rolul comunistilor in prezent, Oprisan a aratat ca aceia care se inscriu in Partidul Miscarea Populara nu sunt nici retinuti, nici arestati, nici macar audiati. Intrebat daca el crede ca sunt anchetati oameni absolut nevinovati, Oprisan a spus ca regretabila este maniera televizata in care se fac aceste lucruri, in schimb considera ca magistratii trebuie sa lucreze si cei cercetati au obligatia sa raspunda la intrebari.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.