Crin Antonescu a declarat luni ca declaratiile lui Victor Ponta in privinta anchetelor penale asupra unor lideri ai PSD arata ca social-democratii sunt "intr-un marsarier rapid" catre anii 2000-2004, cu tentativa de a deveni partid stat.

Intrebat cum vede declaratiile premierului Victor Ponta in privinta faptului ca nu se delimiteaza de liderii PSD care fac obiectul cercetarilor penale, Antonescu a raspuns: "Eu cred ca e scandalos. Faptul ca domnul Ponta declara ca nu se dezice de niste colegi de partid care sunt sub cercetarea organelor judiciare, acest lucru pot sa-l inteleg, pot sa-l si apreciez. Daca acest «nu ma dezic de ei» are intelesul: «da, sunt colegii mei, am fost coleg cu ei, ii consider nevinovati pana la proba contrara sau pana la o sentinta definitiva care sa spuna altceva», pana aici e corect. Ce e scandalos este ca mai departe, ca prim-ministru, sa afirmi ca doar - si asta e cuvantul, l-am retinut la domnul Ponta - doar din cauza ca a obtinut rezultate foarte bune PSD in judetele acelea, acesti oameni au probleme", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca in mod similar aplicarii prezumtiei de nevinovatie, la fel de normal este sa nu prejudece politicienii asupra unor acte ale justitiei.

"Ideea pe care o vad in acest pasaj al premierului este una foarte ingrijoratoare pentru mine, este una care confirma ceea ce noi am spus inca din momentul in care s-a rupt USL, si anume ca PSD actual este pe un marsarier rapid, ca sa spun asa, s-a intors cu spatele la prezent, la lumea in care traim, la viitor, si se indreapta in pas alergator catre perioada 2000-2004 si deci catre tentativa de a fi partid stat. Numai in filosofia unui partid stat poti spune ca cineva ca domnul Duicu este supus unei cercetari si ca un judecator a dat mandat de arestare pentru ca partidul nostru, PSD, are rezultate bune acolo la Mehedinti", a mai spus presedintele PNL.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca nu se dezice de presedintele CJ Mehedinti si alti sefi de consilii judetene, aflati in atentia DNA, care au probleme "doar pentru ca sunt din judete unde PSD sta foarte bine" si a aratat ca primarul Gheorghe Stefan nu mai are nicio problema dupa ce a trecut la PMP.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"Eu cred ca vom lua mai multe voturi, pentru ca oamenii stiu foarte bine. Eu nu ma dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa (presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, urmarit penal intr-un dosar privind licitatiile trucate-n.r.), nici de toti ceilalti care, doar pentru ca sunt din judete unde PSD-ul sta foarte bine, au probleme, stiam cu totii acest lucru ca asta se va intampla pana in noiembrie", a spus Ponta.

Intrebat de presa daca, prin aceasta declaratie, insinueaza ca persoanele respective sunt victimele unor presiuni, Ponta a sustinut ca el nu insinueaza nimic, dar a facut referire la faptul ca "domnul Pinalti", respectiv primarul orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, nu mai are nicio problema cu justitia dupa ce a trecut la Partidul Miscarea Populara sustinut de presedintele Traian Basescu.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

"Eu va spun doar ca am vazut la dumneavoastra un breaking-news, in urma cu ceva timp, «Perchezitii la Piatra Neamt, la primarie», dupa care domnul «Pinalti», altfel un om simpatic pe care il apreciez, a trecut la PMP si nu mai are nicio problema. Ce sa fac ? Sa-i spun si lui Duicu sa treaca la PMP? Nu, asta e", a adaugat Ponta.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omului de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.