Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat, luni, ca incalcarile flagrante ale dreptului international si ale independentei si integritatii teritoriale ale Ucrainei constituie amenintari la adresa sistemului de valori euro-atlantice.

"Incalcarile flagrante ale dreptului international si ale acordurilor in vigoare, precum si a independentei si integritatii teritoriale ale unui stat suveran precum Ucraina, constituie amenintari la adresa sistemului de valori euro-atlantice", a spus Corlatean la un simpozion dedicat implinirii a 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO, transmite MEDIAFAX.

"NATO trebuie sa ramana organizatia al carei obiectiv principal il reprezinta angajamentul ferm pentru apararea tuturor aliatilor. Este de datoria noastra, a Romaniei, ca, alaturi de toti ceilalti aliati, sa consolidam apararea colectiva si sa reamintim ca produsul valorilor si instrumentelor de care dispune NATO il reprezinta platforma de dialog politic, dar si forta sa militara disuasiva, atunci cand circumstantele o cer", a mai spus ministrul.

El a aratat ca, prin integrarea in NATO, Romania a obtinut cel mai inalt grad de securitate din istoria contemporana, avand, in acelasi timp, capacitatea de a contribui activ la procesul de elaborare si implementare a politicilor NATO.

"In ultimul deceniu, Romania si-a conturat in cadrul NATO un profil de aliat credibil si predictibil, capabil sa contribuie semnificativ la asigurarea securitatii si stabilitatii spatiului euro-atlantic, dar si la proiectarea acestor valori in vecinatatea Aliantei", a spus Corlatean la simpozionul cu tema "Extinderea NATO in 2004: un deceniu de contributie robusta, responsabilitate si angajament pentru o noua Alianta", organizat la Palatul Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.