Presedintele Traian Basescu s-a intalnit vineri, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanti ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, seful statului interesandu-se de stadiul transmiterii proiectelor de modernizare a institutiilor de invatamant din Republica Moldova, finantate de Romania.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu s-a interesat de stadiul transmiterii proiectelor de modernizare a institutiilor de invatamant prescolar si scolar din Republica Moldova care sunt finantate de Romania, scrie MEDIAFAX.

In cadrul intrevederii, s-a discutat si despre importanta proiectului de interconectare energetica, in special, a Gazoductului Iasi - Ungheni, ca sursa alternativa pentru aprovizionarea cu gaz a Republicii Moldova. In timpul intalnirii, s-a discutat, totodata, si despre motivele pentru care cooperarea transfrontaliera este una dintre metodele cele mai eficiente de integrare in spatiul european.

Presedintele Romaniei le-a vorbit presedintilor de consilii raionale si judetene despre importanta reprezentata de introducerea Republicii Moldova printre statele ai caror cetateni vor putea circula fara viza in spatiul Schengen, decizie asumata, in aceasta saptamana, la Bruxelles, prin semnarea de catre reprezentantii Parlamentului European si ai Presedintiei elene a Uniunii Europene a Regulamentului 539/2001 prin care se stabileste lista cetatenilor statelor terte care nu au nevoie de viza pentru a circula in spatiul Schengen, se mai arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.