Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut, vineri, premierului Victor Ponta sa-l demita pe consilierul sau onorific Ionel Blanculescu, pentru o serie de declaratii ale acestuia in legatura cu NATO si prezenta militarilor americani in Romania.

Liderul PNL a citat si a criticat afirmatiile lui Blanculescu conform carora Romania ar deveni "o tinta perfecta" prin prezenta americana in Romania, in contextul unei curse a inarmarii in zona sub egida NATO, scrie MEDIAFAX.

Antonescu a sustinut ca nu-i contesta dreptul la opinie lui Blanculescu, insa declaratiile acestuia in calitate de consilier al primierului i se par "extrem de grave si de natura a impune o reactie imediat si transanta a primului ministru".

"Cerem prim-ministrului Victor Ponta sa-l elibereze pe domnul Blanculescu din calitatea de consilier, fara ezitare, imediat, considerand ca in caz contrar isi asuma, impartaseste acest tip de declaratii. (...) Domnul Blanculescu poate sa creada orice, poate sa afirme convingerile sale, poate sa intre si in greva foamei, poate sa faca orice forma de protest legala, impotriva manevrelor militare americane de la Deveselu sau din alta parte pe glob, nu o poate face insa in calitate de consilier al primului ministru, fara ca primul ministru sa fie implicat in aceasta chestiune", a afirmat presedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.