Basescu se afla la Bruxelles, la cea de-a treia editie a Summit-ului european pentru incluziunea romilor, care isi propune sa sublinieze dimensiunea locala a procesului de integrare a minoritatii si implicarea CE in solutionarea acestei probleme.

Presedintele Traian Basescu a aratat ca Summit-ul european pentru incluziunea romilor, care va avea loc, vineri, la Bruxelles, este la cea de-a treia editie, prima editie avand loc la Bruxelles, in 2008, cea de-a doua la Cordoba, in 2010.

"Principalul obiectiv al Summit-ului este sa sublinieze dimensiunea locala a procesului de integrare a minoritatii roma si, de asemenea, Summit-ul ne da ocazia de a sublinia implicarea Comisiei Europene, in ultimii ani, in solutionarea problemei acestei minoritati si evolutiile viitoare, din punctul de vedere al Comisiei", a spus presedintele Romaniei, citat de MEDIAFAX.

Traian Basescu a mai aratat ca in cadrul evenimentului vor fi abordate cateva teme, prima fiind legata de politici de incluziune pentru romi, la nivel local, a doua tematica, legata de modalitatile prin care finantarea Uniunii Europene, prin Comisia Europeana, poate ajunge la administratiile locale si la cele regionale, iar cea de-a treia priveste in primul rand tarile candidate, in special cele din Balcanii de Vest, si se refera la integrarea romilor in statele candidate.

Potrivit sefului statului, la acest Summit pe tema romilor vor participa si ministrul Muncii, Rovana Plumb, reprezentanti ai romilor din Parlament si din societatea civila, precum si senatorul Damian Draghici, consilier al premierului Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.