Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in sedinta Parlamentului de marcare a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO, ca trebuie spus romanilor ca drumul european este bun, iar daca la zece ani de la aderarea la NATO nu toti romanii traiesc mai bine "este din cauza noastra".

Traian Basescu a declarat ca, daca impreuna clasa politica a actionat coordonat pentru aderarea la NATO si UE, tot impreuna va trebui sa vegheze la apararea acestor impliniri.

"Romania trebuie sa isi continue drumul pe calea europeana", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Seful statului a mai aratat ca "poporului roman trebuie sa ii spunem ca drumul este bun, decizia de aderare la NATO a fost una inteleapta, iar daca, la zece ani de la aderare, nu toti romanii traiesc mai bine, asta este din cauza noastra si nu a solutiei pe care am ales-o".

"Va trebui sa finalizam reformele economice pe care ni le-am asumat inca din faza de preaderare. Este si o chestiune de onoare, dar este, mai inainte de orice, sansa noastra de modernizare", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.