Plenul Senatului a respins, marti, propunerea Guvernului de divizare a Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale in Agentia Nationala a Medicamentului si Agentia Nationala de Achizitii in Sanatate, prin hotarare a Guvernului.

Aceasta prevedere este inclusa in Ordonanta de urgenta 2/2014 pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, dar ea a fost eliminata printr-un amendament adoptat de senatori, la propunerea Comisiei pentru sanatate, scrie MEDIAFAX.

Potrivit ordonantei de urgenta, aceasta divizare ar fi urmat sa se faca, prin hotarare de Guvern, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a OUG. Membrii Comisiei pentru sanatate au argumentat ca aceasta prevedere presupune cheltuieli financiare suplimentare si asigurarea de sume si a unui numar de posturi, pe care Ministerul Sanatatii nu le are.

Proiectul, adoptat cu amendamente de Senat, urmeaza sa fie dezbatut de Camera Deputatilor in calitate de Camera decizionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.