Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Traian Basescu "trage" azi o petrecere ca sa aniverseze zece ani de la aderarea la NATO, desi meritul pentru acest lucru apartine fostilor presedinti Constantinescu si Iliescu si fostului premier Adrian Nastase.

"Vreau sa spun, pentru ca toata lumea aniverseaza zece ani de la intrarea in NATO, eu cred ca ar trebui sa aniverseze cei care au un merit pentru intrarea noastra in NATO: presedintele Constantinescu, premierii de atunci, presedintele Iliescu, primul-ministru Adrian Nastase. Ei sunt cei care ne-au adus in NATO, ca sa traga o petrecere azi presedintele Basescu, care nu are nicio legatura, bineinteles, cu NATO. El e cu petrecerile de dupa", a spus Ponta in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, transmite MEDIAFAX.

El a facut apel la a nu se uita cine sunt cei care au avut viziunea corecta de a aduce Romania in NATO.

"Slava Domnului ca cei care au condus Romania dupa '97, '98 si pana in 2003 au reusit sa ia aceasta decizie fundamentala pentru Romania. Si acum, cand sarbatorim zece ani de NATO, sa nu uitam totusi cine ne-a adus in NATO. S-ar putea sa credem ca cei care dau azi cu sampanie sunt cei care ne-au adus si nu e asa. Nu putem decat sa le multumim celor care au avut atunci aceasta vizune corecta", a spus Ponta.

La ceremonia organizata la Cotroceni cu ocazia implinirii a zece ani de la aderarea Romaniei la NATO participa si fostii sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.