Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, vineri, ca este dispus sa coopereze cu PNL, daca acesta nu va mai fi condus de Crin Antonescu, apreciind ca actualul presedinte al PNL va disparea de pe scena politica dupa alegerile europene din 25 mai.

Intrebat, dupa o dezbatere a IPP pe tema europarlamentarelor, cum vede unificarea dreptei, Stolojan a precizat ca pozitia PDL este "foarte limpede", de negocieri, dupa alegerile europene, "cu toate partidele care se considera de centru-dreapta, de dreapta exact in vederea ajungerii la un candidat unic pe partea dreapta pentru presedintie".

Referitor la Catalin Predoiu, Stojolan a declarat ca, "deocamdata, fata de ceea ce s-a anuntat pe partea dreapta, este candidatul cu sansele cele mai mari pentru a deveni presedintele Romaniei".

Acesta a mai spus ca Predoiu a avut, inainte de a deveni om politic, "o cariera de succes ca avocat intr-o firma profesionista", in timp ce liderul PNL, Crin Antonescu, a fost "un rebut ca profesor de istorie". "Tin minte ca a fost odata publicata o fisa de evaluare a muncii sale ca profesor de istorie si era de tot rasul", a explicat Theodor Stolojan, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, in opinia sa, candidatul PDL a facut "lucruri extrem de importante pentru Romania" ca ministru al Justitiei, dand ca exemplu pregatirea si modernizarea Codului Penal, a Codului Civil si a celor de procedura, pe cand Crin Antonescu este "un om care da foarte mult, si uneori bine, din gura".

Intrebat daca vede posibila o alianta a PDL cu PNL, Stolojan a subliniat ca este "complicat" deoarece Antonescu a participat la o serie de actiuni antidemocratice, precum incercarea de lovitura de stat din iunie 2012, din cauza careia s-a ratat aderarea la Schengen, si tentativa de a crea o superimunitate in decembrie 2013.

"Cu dansul este complicat (realizarea unei aliante - n.r.), dar nu va mai fi pentru ca PNL, din pacate, este pe o panta descendenta, nu ascendenta, si dansul a declarat public ca, daca PNL nu va obtine undeva in jur de 20%, el va demisiona. Noi credem ca acest lucru se va intampla", a mai spus Theodor Stolojan.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Acesta a mai precizat ca PNL este un partid "cu multe pete dalmatiene de dat jos", amintind de vicepresedintii PNL care sunt fie condamnati la inchisoare, sau cu suspendare, fie in diferite anchete penale.

Stolojan l-a acuzat pe Antonescu care a distrus increderea pe care foarte multi oameni din partid o merita. "Nici ala care a plecat nu-i mai breaz, Tariceanu. Ala este autorul moral al dezastrului economic al Romaniei, al dezechilibrelor majore pe care le-a tolerat in perioada 2007-2008", a punctat Stolojan.

Intrebat daca este dispus sa colaboreze cu un PNL condus de orice altcineva in afara de Antonescu, europarlamentarul a raspuns: "Categoric. Dansul va disparea, cred, din viata politica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.