Traian Basescu a declarat, vineri, ca romanilor inca le lipseste o cultura a justitiei, aratand ca prea multe institutii isi permit sa nu aplice hotarari judecatoresti, de la Parlament, care blocheaza actul de justitie, la administratiile locale.

Presedintele Basescu a spus, la deschiderea lucrarilor Congresului Avocatilor 2014, ca, din pacate, in Romania lipseste "o cultura a justitiei". El a dat exemplul presedintelui renumitului club Bayern Munchen, care a fost condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare si pentru care nu a existat vreo cerere de a fi eliberat.

"La noi au fost si sunt adevarate campanii. E proba diferentei de cultura a populatiei, a mass-media legat de actul de justitie, de respectul pentru hotararile justitiei", a adaugat Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Seful statului a precizat ca prea multe institutii isi permit sa nu aplice hotarari judecatoresti.

"Inca vedem prea multe institutii, de la Parlament la administratiile locale, care isi permit sa nu puna in aplicare hotararile judecatoresti. Inca vedem blocarea actului de justitie in Parlament", a afirmat presedintele Basescu.

El a insistat asupra necesitatii unei "culturi a justitiei".

"Ne trebuie si o cultura a justitiei, ne trebuie intelegerea ca justitia e, pana la urma, pilonul fundamental al democratiei, pentru ca orice stat poate avea legi foarte moderne, si Romania e un astfel de stat, dar atat timp cat nu exista pilonul justitiei solid si credibil (...), statul nu este solid", a subliniat presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.