Traian Basescu a transmis, miercuri, un mesaj catre politicieni, spunandu-le sa depolitizeze ANAF pentru ca astfel vor avea venituri la bugetul de stat, el adaugand ca SRI este un exemplu legat de performantele pe care le poate atinge o institutie depolitizata.

"Ne plangem ca nu adunam veniturile prognozate, desi economia creste. Depolitizati ANAF-ul si in cativa ani veti avea veniturile la bugetul de stat, este mesajul meu catre politicieni. De la centru, pana la sefii judeteni ai ANAF-ului. Lasati profesionistii sa lucreze", a spus Traian Basescu, la bilantul Serviciului Roman de Informatii, transmite MEDIAFAX.

Seful statului a precizat ca nu spune acest lucru doar acum, ci l-a spus in timpul Guvernelor Tariceanu si Boc si o spune si in timpul Guvernului Ponta. "Niciun partid nu a reusit sa reziste tentatiei politizarii, si atunci, de buna seama, fiind numiri politice la ANAF, unii vor fi protejati, altii haituiti, pentru ca politrucul vrea sa isi pastreze functia", a mai spus seful statului, adaugand ca poti sa iti pastrezi functia si sa promovezi, fara a fi implicat politic.

Traian Basescu a aratat ca este un mesaj pe care il da astazi, la ultimul bilant al SRI fin mandatul sau de presedinte, si a povestit ca in 2009, tot la un bilant al Serviciului, spunea ca spera sa participe si la cel din 2010. "Astazi, in 2014, le spun ca in 2015 sigur nu voi mai participa la bilant".

"SRI este o marturie ce performante atinge o institutie daca este depolitizata", a mai spus Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.