Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca este evident ca serviciile fiscale din Romania sunt proaste, dar ca trebuie si facute lucruri, nu doar exprimate opinii.

"Foarte bine, trebuie sa le imbunatatim. Ca serviciile fiscale sunt proaste, e evident acest lucru, iar ministrul Finantelor are printre obiective si acest lcuru, si anume informatizare, digitalizare. Asa, sa ne dam cu parerea, e usor, trebuie sa si facem lucruri, la dat cu parerea sunt toti buni", a spus Ponta, intrebat de jurnalisti despre declaratia ministrului, transmite MEDIAFAX.

Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a calificat serviciile furnizate populatiei de Agentia Nationala de Administrare Fiscala ca fiind mizerabile si primitive, dupa ce in calitate de contribuabil a asteptat 45 de minute sa plateasca taxele datorate de familie statului

"Stiu in detaliu situatia de la ANAF pentru ca si eu, la fel ca si alti cetateni ai Romaniei, am fost in situatia sa achit anumite contributii ale familiei si, dupa 45 de minute, nu am inteles deloc, sincer vorbind, cum este organizata aceasta institutie a statului. Este o mizerie ce se intampla acolo. Sunt nevoi mari, investitii financiare care trebuiau realizate pana acum, erau angajamente pe care Romania le-a luat in 2010, lucruri care inca nu functioneaza (...) Ceea ce se intampla acum la toate sediile ANAF este un privitimism daca ne comparam situatia cu alte state europene, cum ar fi Germania sau Austria, unde peste 99% din plati se fac online", a afirmat Cotovelea.

El a adaugat ca situatia de la ANAF poate fi schimbata prin utilizarea fondurilor europene care vor fi alocate Romaniei in perioada 2014-2020 pentru informatizarea administratiei publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.