Parlamentul se va reuni, marti, 1 aprilie, pentru o sedinta comuna consacrata implinirii a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO, dupa care plenul va numi noul presedinte si Consiliul de Administratie al ASF, dar si al TVR.

"Plenul reunit de saptamana viitoare, de marti, va incepe la 13.30 cu o sedinta solemna consacrata a 10 ani de la aderarea la NATO, dupa care va urma alegerea presedintelui si a Consiliului de Administratie la ASF. Pentru aceasta, liderii grupurilor parlamentare vor stabili pana vineri propunerile, luni se convoaca comisiile de buget, finante reunite, iar luni seara se prezinta Birourilor Permanente reunite raportul pe ASF. Urmatorul punct pe ordinea de zi a sedintei comune va fi numirea presedintelui si a Consiliului de Administratie al TVR. Acelasi reguli, toate grupurile parlamentare vor avea reprezentant in CA conform ponderii politice si grupul minoritatii conform legii. Luni dupa-amiaza vor fi audieri la comisiile de cultura", a precizat secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici, dupa sedinta Birourilor Permanente ale Parlamentului, transmite MEDIAFAX.

Mircovici a mai spus ca la sedinta comuna a Parlamentului se va discuta si despre prelungirea cu 60 de zile a activitatii comisiei parlamentare de ancheta Calarasi, al carei termen expira pe 24 martie, precum si angajarea unui expert imobiliar de catre Parlament pentru aceasta comisie.

"Presedintele Comisiei Nana a solicitat incadrarea unui expert imobiliar de catre Parlament pentru buna functionare si s-a hotarat ca secretarii generali sa rezolve problema tehnica a incadrarii pe o durata determinata a unui expert imobiliar, care sa rezolve problemele tehnice in zona imobiliara", a explicat Mircovici.

De asemenea, la sedinta comuna a Parlamentului se vor aproba si modificarile la componenta nominala a unor comisii parlamentare comune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.