Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca adoptarea tacita in Camera Deputatilor a proiectului privind trecerea STS la MAI este decizia Parlamentului.

"Este decizia Parlamentului. Eu ma ocup de Guvern, ce face Parlamentul este treaba Parlamentului. In continuare cred, dincolo de disputele politice cu domnul Basescu, ca sistemul 112 trebuie sa se afle in coordonarea operativa a Departamentului pentru situatii de urgenta, cel condus de domnul Arafat", a spus Ponta, intrebat in legatura cu adoptarea tacita in Camera Deputatilor a proiectului, transmite MEDIAFAX.

Ponta a adaugat ca presedintele Basescu "va contesta, va tipa si va minti" ca va fi afectat sistemul 112, dar in toata Europa acest sistem este la Ministerul de Interne si numai in Romania este la Presedintie. "Ca sa stie domnul Basescu ce vorbim noi la telefon", a adaugat Ponta.

Proiectul de lege prin care STS se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor. Proiectul de lege a fost initiat de deputati si senatori PSD si se refera la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea si functionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum si a altor acte normative.

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata in cazul acestui proiect de act normativ. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - a fost depasit.

Liderul deputatilor PDL, Gheorghe Tinel, a criticat in plenul Camerei Deputatilor adoptarea tacita a acestui proiect de lege, care vizeaza trecerea STS la Ministerul Afacerilor Interne.

"Este un proiect foarte important si nu trebuia folosit niciun tertip pentru a eluda dezbaterea. Acest act normativ, chiar daca dumneavoastra l-ati pasat Senatului, ar fi trebuit dezbatut in Camera Deputatilor. Nu putem ocoli cea mai importanta Camera", a spus Gheorghe Tinel.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a aratat insa ca atunci cand se depaseste termenul de depunere a raportului fata de un proiect de lege nu se mai face nicio "smecherie", doar se aplica Regulamentul si deputatii nu mai au competenta sa dezbata proiectul de lege.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.